Манафорт пропонував Порошенку свої послуги, але не працював на нього – Гринів

Манафорт пропонував Порошенку свої послуги, але не працював на нього – Гринів

8 Серпня 2018
1222
8 Серпня 2018
13:52

Манафорт пропонував Порошенку свої послуги, але не працював на нього – Гринів

1222
Керівник виборчої кампанії Петра Порошенка, народний депутат Ігор Гринів підтвердив, що американський політтехнолог Пол Манафорт пропонував свої послуги для президентської виборчої кампанії Петра Порошенка у 2014 році. Але, зі слів пана Гриніва, пан Манафорт не працював на пана Порошенка.
Манафорт пропонував Порошенку свої послуги, але не працював на нього – Гринів
Манафорт пропонував Порошенку свої послуги, але не працював на нього – Гринів

Про це Ігор Гринів повідомив у коментарях «Українській правді» та «Главкому».

«Манафорт пробував запропонувати свої послуги та свою стратегію для кампанії Порошенка. Я зустрічався з ним тоді (у 2014 році – Ред.) і вислухав його стратегію, але на цих трьох годинах розмова з ним закінчилася», - розповів він.

Коментуючи свідчення партнера пана Манафорта Ріка Гейтса в суді, що Пол Манафорт нібито надавав безоплатні послуги Порошенку, Ігор Гринів зазначив: «Напевно, саме у напівжартівливому слові «безоплатно» і прихована відповідь. Манафорт дуже хотів працювати з Порошенком під час президентської кампанії».

За словами пана Гриніва, Пол Манафорт готувався до роботи на Петра Порошенка і прийшов на зустріч із дослідженнями, соціологією. Пан Гринів не виключив, що стратеги пана Манафорта дійсно займалися напрацюванням пропозицій для Петра Порошенка, з якими той прийшов на зустріч.

Але пропозиції американського політтехнолога, зі слів пана Гриніва, більше підходили для стратегії 2009-2010 років, а не для післяреволюційного періоду 2014 року. Він назвав те, що пропонував Манафорт, «диким вчорашнім днем». «Він достатньо успішно працював з Януковичем. Працював так багато, що сам почав мислити у «домайданній» парадигмі, із класичним поділом на Схід та Захід», - уточнив пан Гринів.

Ігор Гринів припустив, що інформація про співпрацю з іншими українськими політиками, окрім екс-президента Віктора Януковича, це лінія захисту адвокатів Манафорта на суді, щоб американця сприйняли не лише як стратега втікача-Януковича, а як політтехнолога, здатного працювати з представниками різних фракцій.

Раніше народна депутатка Вікторія Сюмар розповіла в інтерв’ю «Українській правді», що в Петра Порошенка усталена команда на чолі з Ігорем Гринівим, з якою він звик працювати. Ігорю Гриніву також приписують перемогу Петра Порошенка на президентських виборах у 2014 році і гасло «Жити по-новому».

Заступник глави фракції «Блок Петра Порошенка» Сергій Березенко в інтерв’ю «Главкому» заявив, що в БПП збираються розпочинати виборчу кампанію, і вже запрацював виборчий штаб. Він не сказав, хто буде керівником штабу, але повідомив, що Ігор Гринів є керівником виборчої кампанії.

Нагадаємо, 7 серпня головний свідок у справі Пола Манафорта, його колишній партнер Рік Гейтс, заявив у суді, що компанія пана Манафорта допомагала Петрові Порошенку під час виборів. Тиждень тому, 31 липня, інший свідок у справі Пола Манафорта Тед Девайн розповів, що Рік Гейтс пропонував йому працювати на Петра Порошенка. Прес-служба Адміністрації Президента України заперечила співпрацю команди Петра Порошенка з Полом Манафортом та повідомила, що пропозиції про співпрацю надходили, але не розглядалися.

Рік Гейтс також у суді розповів, з ким із українців Пол Манафорт мав справу, і яким чином вони оплачували його послуги. Він згадав імена Ріната Ахметова, Сергія Тігіпка, Сергія Льовочкіна, Андрія Клюєва, Бориса Колеснікова.

Як повідомляв «Детектор медіа», 30 жовтня 2017 року ФБР звинуватила колишнього голову виборчого штабу президента Дональда Трампа Пола Манафорта, який багато років працював в Україні на виборчих кампаніях Віктора Януковича та Партії регіонів, за 12 епізодами, включно зі змовою проти влади США.

У звинуваченні окремо вказано, що з 2006 до 2015 року Пол Манафорт як консультант та лобіст працював незареєстрованим представником Партії регіонів, Віктора Януковича та «Опозиційного блоку». Зазначено, що так він заробив десятки мільйонів доларів, з яких не сплатив податків у США.

На початку грудня стало відомо, що газета Kyiv Post опублікує статтю про Манафорта, яку в США вважають порушенням умов звільнення його під заставу.

У грудні суд заборонив Манафорту спілкуватися з журналістами.

Згодом журналіст The Atlantic Франк Фоера зробив розслідування, під час якого з’ясувалося, що колишній керівник кампанії Трампа, політтехнолог та екс-радник Януковича Пол Манафорт мав у кожному міністерстві в Україні своїх людей.

У червні 2018 року суд у США взяв під варту екс-радника передвиборної кампанії Трампа Пола Манафорта. Суддя зазначив, що Манафорт «зловживає» довірою, наданою йому півроку тому.

Слідча група Роберта Мюллера представила понад 300 документів, які розкривають деталі співпраці Манафорта з Партією регіонів і «Опозиційним блоком».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1222
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду