НАЗК попереджає про фейковий сайт для подання декларацій (ДОПОВНЕНО)

НАЗК попереджає про фейковий сайт для подання декларацій (ДОПОВНЕНО)

7 Серпня 2018
1856
7 Серпня 2018
13:29

НАЗК попереджає про фейковий сайт для подання декларацій (ДОПОВНЕНО)

1856
У Національному агентстві з питань запобігання корупції закликали не користуватись підробним порталом для подання декларацій.
НАЗК попереджає про фейковий сайт для подання декларацій (ДОПОВНЕНО)
НАЗК попереджає про фейковий сайт для подання декларацій (ДОПОВНЕНО)

Про це повідомила прес-служба НАЗК. 

«До уваги суб'єктів декларування! Звертаємо увагу, що з'явився двійник сайту для подання декларацій! САЙТ ЗА АДРЕСОЮ: portal.nazk.org.ua НЕ Є ОФІЦІЙНИМ РЕСУРСОМ!», – наголошується в повідомленні на справжньому сайті НАЗК.

У агентстві також закликали взяти до уваги помилки, які є на фейковій сторінці, і закликали не користуватись цим ресурсом.

Як повідомила 7 серпня на своїй сторінці в Facebook експертка «Лабораторії цифрової безпеки» Ірина Чулівська, після її звернення український реєстратор доменних імен imena.ua заблокував фішинговий портал подання декларацій portal.nazk.org.ua. Сайт більше не працює.

«Вдумайтесь: на моє звернення. Тобто за весь цей час жоден державний орган – ні саме Національне агентство з питань запобігання корупції - НАЗК, ні The State Service for Special Communication and Information Protection, ніхто - не написали одного нещасного листа доменному реєстратору, хоча всі знали, що існує сайт, який збирає ключі і паролі декларантів. Написати скаргу в imena.ua у мене зайняло 5 хвилин, швидкість реакції від imena.ua – 39 хвилин», - написала вона.

Як повідомляв «Детектор медіа», Національне агентство з питань запобігання корупції не раз заявляло, що підтримує скасування електронного декларування для активістів та членів неурядових організацій.

Нагадаємо, раніше Державний департамент США закликав Україну скасувати е-декларації для громадських активістів. Аналогічну позицію займає Євросоюз.

Також Венеціанська комісія розкритикувала законопроекти, які містять вимоги фінансової звітності і розкриття інформації для антикорупційних активістів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1856
Читайте також
05.08.2018 13:00
Георгій Почепцов
«Детектор медіа»
0
03.08.2018 10:30
Георгий Почепцов, "Хвиля"
1 432
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду