Держкомтелерадіо не дозволив ввезти в Україну книгу, в якій рекламують «русское боевое НЛП»

Держкомтелерадіо не дозволив ввезти в Україну книгу, в якій рекламують «русское боевое НЛП»

20 Липня 2018
2652
20 Липня 2018
19:00

Держкомтелерадіо не дозволив ввезти в Україну книгу, в якій рекламують «русское боевое НЛП»

2652
Держкомтелерадіо відмовив ТОВ «Дресс Шоу» у видачі дозволу на ввезення з території держави-агресора книги з психології московського видавництва «АСТ», у якій працівники управління розвідки збройних сил РФ рекламують іншу книгу про «русское боевое НЛП» (нейролінгвістичне програмування).
Держкомтелерадіо не дозволив ввезти в Україну книгу, в якій рекламують «русское боевое НЛП»
Держкомтелерадіо не дозволив ввезти в Україну книгу, в якій рекламують «русское боевое НЛП»

Про це повідомляється на сайті Держкомтелерадіо.

Авторка книги, за словами російських розвідників, начебто підготувала спеціалістів для здійснення такого психологічного програмування людей в зоні бойових дій в Чечні і в Україні.

«Ця розгорнута реклама, у якій пропагуються збройні сили держави-агресора і методи ведення гібридної війни, міститься у виданні, присвяченому сімейним стосункам - "П. Зигмантович. Психология навылет. М+Ж. 6 секретов счастливых отношений от самого категоричного психолога в мире".  Імпортер, отримавши позитивну рецензію на видання завідувача кафедри політології Києво-Могилянської академії О.П. Дем'янчука та не звернувши уваги на текст реклами, мав намір завезти в Україну для розповсюдження 5 тисяч екземплярів книги», - йдеться в повідомленні відомства.

Як відомо, 22 травня 2017 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України №262 «Деякі питання видачі (відмови у видачі, анулювання) дозволу на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України». Відтепер розповсюджувачі видавничої продукції з Росії та тимчасово окупованих територій України мають отримувати дозвіл від Держкомтелерадіо на ввезення видавничої продукції. Рішення про відмову у видачі дозволу приймає експертна рада Держкомтелерадіо  з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення її до такої, яка не дозволена до розповсюдження на території України.

Станом на 20 липня 2018 року, починаючи з 22 травня 2017 року, Держкомтелерадіо видав суб’єктам господарювання дозволи на ввезення 17 752 назв видавничої продукції з території держави-агресора й тимчасово окупованих територій України.

Водночас на підставі негативних висновків експертної ради Держкомтелерадіо та у зв’язку з невідповідністю Критеріям оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України, Держкомтелерадіо надав 59 відмов у видачі дозволів на ввезення 215 500 примірників видань антиукраїнського змісту, а також прийняв рішення про анулювання 1 виданого раніше дозволу. Ще 634 відмови надано внаслідок подання суб’єктами господарювання не в повному обсязі пакетів документів, необхідних для одержання дозволу, або виявлення у поданих документах недостовірних відомостей.

Нагадаємо, у червні Держкомтелерадіо відмовив імпортеру ТОВ «Форс Україна» у видачі дозволу на ввезення на територію України 15 тис. примірників книжок, «у змісті яких присутні ознаки російської пропаганди».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2652
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду