Кіберполіція припинила діяльність сайту КПУ

Кіберполіція припинила діяльність сайту КПУ

20 Липня 2018
1248
20 Липня 2018
10:37

Кіберполіція припинила діяльність сайту КПУ

1248
На веб-ресурсі з доменним іменем «kpu.ua» виявлено факти виготовлення та поширення комуністичної символіки. 19 липня у столичному офісі, з комп’ютерів якого здійснювалося наповнення цього сайту, працівники кіберполіції спільно зі слідчими Головного слідчого управління Національної поліції України, із залученням спецпризначенців КОРД, провели санкціоновані обшуки.
Кіберполіція припинила діяльність сайту КПУ
Кіберполіція припинила діяльність сайту КПУ

Про це повідомляється на сайті Департаменту кіберполіції Нацполіції України.

«Поліцейські встановили, що користувачем ІР-адреси, з якої адмініструється цей веб-ресурс, є партія з подібною назвою в скороченому варіанті, - йдеться в повідомленні. - Також встановлено, що наповнення сайту інформацією здійснюється з приміщення у місті Києві, яке є у користуванні цієї політичної сили».

За результатами проведених слідчих дій поліцейські вилучили комп’ютерну техніку та змінні носії інформації. З особами, які мали доступ до адміністрування сайту, працюють правоохоронці.

Зазначається також, що за цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 436-1 (Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) КК України. Особам, причетним до таких протиправних дій, загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Своєю чергою голова КПУ Петро Симоненко в коментарі виданню ГолосUA повідомив про намір оскаржувати блокування сайту КПУ в суді, передає «Радіо Свобода».  

Дії представників кіберполіції Петро Симоненко назвав «неприкритою боротьбою з інакомисленням» і «свавіллям».

Наразі сайт КПУ не працює.

Як відомо, Верховна Рада в квітні 2015 року ухвалила урядовий законопроект про засудження комуністичного й нацистського тоталітарних режимів, заборонила їхню пропаганду й символіку. В грудні 2015 року Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Міністерства юстиції України про заборону Комуністичної партії.

Фото: cyberpolice.gov.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1248
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду