Мешканцям Донбасу не вистачає конкретної та практичної інформації – Лигачова

Мешканцям Донбасу не вистачає конкретної та практичної інформації – Лигачова

12 Липня 2018
1140
12 Липня 2018
13:15

Мешканцям Донбасу не вистачає конкретної та практичної інформації – Лигачова

1140
Локальним медіа необхідно більше комунікувати з мешканцями Донбасу на контрольованих Україною територіях. Техніка та формат подачі інформації місцевими ЗМІ застаріла
Мешканцям Донбасу не вистачає конкретної та практичної інформації – Лигачова
Мешканцям Донбасу не вистачає конкретної та практичної інформації – Лигачова

Про це сказала голова ГО «Детектор медіа» Наталя Лигачова 12 липня під час прес-конференції в «Укрінформі» на тему «Як державні органи влади України комунікують з Донбасом. Результати моніторингу за перше півріччя 2018 року».

За словами пані Лигачової, наразі на території Донбасу присутній низький рівень комунікації між місцевими ЗМІ та мешканцями цього регіону. Вона вважає, що медіа мають активніше спілкуватися з населенням. Пані Лигачова загадала дослідження медіаспоживання та оцінки суспільно-політичних процесів мешканцями Луганської та Донецької областей (підконтрольних уряду України) та зазначила, що людям, перш за все, не вистачає дуже конкретної, практичної інформації.

«Всі вони кажуть, що хочуть розуміти, як в кожному випадку що відбувається. І цю інформацію ні представники центральної влади, ні губернатори, ні локальна влада не доносять до людей. Вони воліють казати про високі матерії. І це, безумовно, не сприяє довірі мешканців Донбасу до української влади. Необхідно бути ближче до людей. Розповідайте про успіхи окремих людей, про історії подолання проблем. Розповідайте про негативні речі, що не вдалося подолати. Шукайте конкретних винуватців цього. Якщо ви проводите якесь розслідування, то доводьте його до кінця. Необхідно більше практичної, локальної інформації. Це дуже прості рецепти комунікації з мешканцями Донбасу, контрольованих Україною, але чому цього не відбувається, нам поки що важко сказати», – пояснила вона.

Також пані Лигачова зауважила, що ті формати подачі інформації, які пропонують місцеві ЗМІ, мешканцям Донбасу нецікаві.

«Аудиторія, особливо молода, більш просунута, користується інтернетом і шукає більш гарної візуалізації. А наші локальні медіа, на жаль, дуже часто користуються радянськими форматами», – сказала вона та зазначила, що через це в молодої аудиторії Донбасу довіра до локальних ЗМІ зменшується.

Пані Лигачова порадила місцевим медіа Донбасу використовувати в роботі передові технології та доводити свою інформацію зручними та комфортними засобами до різної цільової аудиторії за віком та освітою.

Нагадаємо, 12 липня під час прес-конференції «Як державні органи влади України комунікують з Донбасом. Результати моніторингу за перше півріччя 2018 року» експерти зауважили, що українцям не вистачає комунікативної активності ЗМІ та чиновників в питаннях роз’яснення ухваленого закону про реінтеграцію Донбасу.

 

Фото: Павло Шевчук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1140
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду