У Брюсселі презентували фільм-розслідування про корупцію у ФІФА, що дозволила провести ЧС-2018 у Росії

У Брюсселі презентували фільм-розслідування про корупцію у ФІФА, що дозволила провести ЧС-2018 у Росії

10 Липня 2018
2718
10 Липня 2018
18:22

У Брюсселі презентували фільм-розслідування про корупцію у ФІФА, що дозволила провести ЧС-2018 у Росії

2718
У Брюсселі відбулася презентація документального розслідування про корупцію у ФІФА, що дозволила проведення чемпіонату світу з футболу у РФ, яка веде збройну агресію проти України та утримує українських політв’язнів.
У Брюсселі презентували фільм-розслідування про корупцію у ФІФА, що дозволила провести ЧС-2018 у Росії
У Брюсселі презентували фільм-розслідування про корупцію у ФІФА, що дозволила провести ЧС-2018 у Росії

Про це повідомляє «Укрінформ».

Зазначається, що найближчим часом фільм «Один кубок світу з футболу, одна війна, а скільки корупції?» («One World Cup, One War, How Much Corruption?») британського журналіста-розслідувача Тіма Уайта покажуть на одному із українських, а також британських телеканалів.

«Нині в Україні триває війна. Очевидно, що всі у світі розуміють, хто є агресором. І ця країна проводить Кубок світу... Як на мене, рішення надати Росії право провести Чемпіонат світу з футболу очевидно було корумпованим. Це нині розслідується. І саме про це мій фільм», - розповів Уайт.

За його словами, він добре пам’ятає, як Захід «запровадив санкції проти колишнього СРСР та бойкотував московські олімпійські ігри 1980 року у відповідь на уведення радянського військового контингенту до Афганістану».

«Відносно Росії цього зроблено не було. ФІФА повинна була відкликати Кубок світу з цієї країни», - переконаний журналіст.

Він припустив, що якщо б розвинуті країни, які замовляють великі футбольні телетрансляції, як Іспанія, Велика Британія, Німеччина, Італія, Нідерланди та інші, посіли єдину позицію та натиснули на ФІФА, то організатор чемпіонату світу ухвалив би правильне рішення.

Нагадаємо, 1 лютого 2018 року Федерація футболу України офіційно підтвердила, що не проводитиме акредитації українських журналістів для висвітлення фінальної частини ЧС-2018 у Росії. Водночас деякі українські журналісти отримали акредитацію на Чемпіонат світу 2018 року з футболу в Росії безпосередньо через ФІФА. 

10 лютого голова правління НСТУ Зураб Аласанія заявив, що загальнонаціональний телеканал НСТУ «UA: Перший» відмовився транслювати Чемпіонат світу з футболу, який відбудеться влітку 2018 року в Росії та права на трансляцію якого було куплено ще у 2013 році.

«Медіа Група Україна» заявила, що вважає неможливою трансляцію на території України Чемпіонату світу з футболу в Росії та хоче через суд анулювати свої попередні домовленості з НСТУ щодо субліцензійних прав на трансляцію.

6 червня 2018 року Комітет ВР з питань свободи слова та інформаційної політики більшістю голосів підтримав проект постанови №8343 «Про недопущення трансляції в Україні заходів, що відбуватимуться на території Російської Федерації, якщо їх трансляція порушує законні права та інтереси громадян України, внесений народними депутатами України Олегом Ляшком, Олегом Березюком, Ігорем Мосійчуком тощо, яким пропонується заборонити трансляції в Україні офіційних заходів в рамках Чемпіонату світу з футболу в Росії.

Як повідомляв «Детектор медіа», Національна суспільна телерадіокомпанія України продала медіахолдингу Inter Media Group субліцензійні права на телевізійну трансляцію фінальної частини Чемпіонату світу з футболу. Матчі транслюють на телеканалах «Інтер» і НТН з 14 червня по 15 липня.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2718
Читайте також
20.06.2018 19:29
Сергій Цигіпа
для «Детектора медіа»
2 779
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду