Переможцем Bobritsa Film Festival став фільм «Стрімголов» режисерки Марини Степанської

Переможцем Bobritsa Film Festival став фільм «Стрімголов» режисерки Марини Степанської

26 Червня 2018
1538
26 Червня 2018
19:15

Переможцем Bobritsa Film Festival став фільм «Стрімголов» режисерки Марини Степанської

1538
23 та 24 червня в селі Бобриця відбувався кінофестиваль Bobritsa Film Festival, гостями якого стали українські актори, режисери та продюсери.
Переможцем Bobritsa Film Festival став фільм «Стрімголов» режисерки Марини Степанської
Переможцем Bobritsa Film Festival став фільм «Стрімголов» режисерки Марини Степанської

Переможцем Bobritsa Film Festival став фільм «Стрімголов» режисерки Марини Степанської. Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

Зазначається, що кінофестиваль Bobritsa Film Festival выдбувався 23 та 24 червня в селі Бобриця. Його гостями якого стали українські актори, режисери та продюсери: Марина Степанська, Віктор Андрієнко, Дмитро Хом’як, Світлана Зінов’єва, Ігор Савиченко, Андрій Різоль та інші.

В рамках фестивалю були показані стрічки «Припутні» режисера Аркадія Непиталюка, анімаційна стрічка «Микита Кожум`яка» режисера Манука Депояна, дитячий фільм «Іван Сила» режисера Віктора Андрієнка, «Будинок «Слово» режисера Тараса Томенка, італійсько-український фільм «IZI» режисера Андреа Ман’яні. До програми фестивалю також увійшли короткометражні збірки від організації «СУК», проекту «Дивись українське» та Української Кіношколи при Film.ua, режисерів Катерини Горностай, Філіпа Сотниченка, Антоніо Лукича, Павла Острікова та ін.

Фільмом-закриття стала документальна стрічка, номінант на Оскар-2016 «Українські шерифи» режисера Романа Бондарчука.

Режисерка фільму-переможця Марина Степанська отримала фігурку бобра авторської роботи.

«Фестивалі за межами Києва зараз для мене цікавіші за «головні» мкф країни, оскільки це геть інша публіка, безпосередня і незнайома з "брендами" українського кіно, їй важко нав'язати щось попередньо, це випробування фільму в чистому полі. Крім того, це можливість створення  нового кола глядачів, можливість розповісти про інше кіно потенційним його фанатам. Найпрекраснішим моментом фестивалю за ці два дні (крім отримання Бобрика, звичайно) було обговорення фільму з глядачами. Були такі точні коментарі і рефлексії, що в мене не лишилось сумнівів - аудиторія авторського кіно не залежить від географії. Все залежить від того, яким чином і хто з цією аудиторією працює», - зазначила вона.

Фестиваль відбувся за підтримки Бобрицького благодійного фонду «Розвитку та благоустрою», а також при допомозі активних мешканців села.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на 53-му Міжнародному кінофестивалі у Карлових Варах представлять два проекти українських фільмів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1538
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду