У Харкові оштрафовано трьох підприємців за незаконну реалізацію книжок з Росії

У Харкові оштрафовано трьох підприємців за незаконну реалізацію книжок з Росії

21 Червня 2018
1010
21 Червня 2018
09:52

У Харкові оштрафовано трьох підприємців за незаконну реалізацію книжок з Росії

1010
Держкомтелерадіо виявив та припинив у Харкові незаконну реалізацію книжок з Російської Федерації трьома підприємцями. Кожного оштрафовано на майже 40 тис. грн
У Харкові оштрафовано трьох підприємців за незаконну реалізацію книжок з Росії
У Харкові оштрафовано трьох підприємців за незаконну реалізацію книжок з Росії

Про це йдеться в релізі Держкомтелерадіо.

«Зокрема, порушуючи вимоги Закону України "Про видавничу справу", торгували книжками, завезеними з території РФ без відповідних дозволів, ФОП Виноградова Н.В. у магазині Books,  ФОП Лапта І. С. у магазині "Сквозняк", ФОП Осадчий С. І. у магазині Liderbooks»,– йдеться у повідомленні.

Держкомтелерадіо повідомляє, що книжки вилучено з обігу, а на кожного підприємця накладено штраф у розмірі 37 230 тис. грн.

«У разі повторного порушення підприємцями чинного законодавства, сума штрафу складатиме вже 186 тис. 150 грн», – зазначили в Деркжомтелерадіо.

Нагадаємо, що 1 січня 2017 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту», згідно з яким видавнича продукція, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України, може бути ввезена на митну територію.

Держкомтелерадіо закликає книгорозповсюджувачів до безумовного дотримання закону та наголошує, що легально ввезеною  в Україну може вважатися лише продукція, про видачу дозволу на ввезення якої є відповідний запис в інформаційно-телекомунікаційній системі органів доходів і зборів та Реєстрі видавничої продукції держави-агресора, дозволеної до ввезення та розповсюдження на території України, за умови документального підтвердження факту її придбання у суб’єкта господарювання, який ввіз продукцію відповідно до отриманого дозволу.

Нагадаємо, у червні 2018 року Держкомтелерадіо відмовив ТОВ «Форс Україна» у видачі дозволу на ввезення з території Росії 2 тис. примірників книги Кирила Казанцева «Антикварщики», у якій «пропагуються органи влади держави-агресора»

Фото: novorosinform.org

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1010
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду