Оголошено програму кінофестивалю «Відкрита ніч. Дубль 21»

Оголошено програму кінофестивалю «Відкрита ніч. Дубль 21»

20 Червня 2018
2222
20 Червня 2018
22:29

Оголошено програму кінофестивалю «Відкрита ніч. Дубль 21»

2222
Цього року кінофестиваль відбудеться в ніч з 30 червня на 1 липня на столичному Арт-причалі.
Оголошено програму кінофестивалю «Відкрита ніч. Дубль 21»
Оголошено програму кінофестивалю «Відкрита ніч. Дубль 21»

Оголошено програму кінофестивалю «Відкрита ніч. Дубль 21». Одночасно з Києвом покази короткометражних фільмів українських режисерів пройдуть на 80 майданчиках України та закордоння. Про це повідомляє сайт Держкіно.

Фестиваль розпочне свою діяльність за тиждень до проведення заходу - з дофестивальних показів. Публіці покажуть найбільш пам’ятні і резонансні роботи минулих років. Цього року в таких показах продемонструють панораму переможців найновішої історії фестивалю, а також буде досліджено те, як «Відкрита Ніч» сприяла розвитку української анімації. Покази ретро-програми відбудуться 23-24 червня в арт-хабі Київського телецентру «Олівець».

«Відкрита ніч. Дубль 21» покаже короткометражні фільми 2017-2018 років.

Основна програма фестивалю в цьому році складається з наступних секцій:

1. Конкурсні і позаконкурсні програми, складені з нових фільмів як дебютантів, так вже й відомих митців.

Конкурс ігрових фільмів – 9 стрічок;

Конкурс документальних фільмів – 7 стрічок;

Конкурс анімаційних фільмів – 5 стрічок;

Позаконкурсна програма – 5 стрічок.

Як повідомляють організатори, велика частина фільмів розповідає про війну та життя після конфлікту. Є абсурдні комедії ситуацій, фільми про перше кохання, музична анімація.

2. Ретроспективна частина програми.

Програма на підтримку Олега Сенцова та інших бранців Кремля зосередиться зокрема на фрагментах фільмів про Крим – як символ українського спротиву російській агресії.

Програма «Кантер: пам’ятаємо» присвячена спогадам про друга фестивалю Леоніда Кантера, будуть показані фрагменти з фільмів «Війна за свій рахунок» та «Добровольці Божої Чоти».

Додатково у фестивальну ніч для київських глядачів відбудеться спецпоказ фільмів проекту «Дивись українське – твори своє майбутнє!». Це комплексний багатоформатний комунікаційний проект, який має на меті сприяти розвитку українського кінематографа та поширення творчими засобами громадянських і моральних цінностей.

Детальну програму фестивалю розміщено на офіційному сайті.

Всі фільми, що братимуть участь у конкурсі, змагатимуться за дві фінансові нагороди. Головна нагорода фестивалю - 50 тис. гривень, переможця визначатиме журі. Друга нагорода - кошти, зібрані у «Фонді взаємодопомоги». Хто її отримає - цього року визначатимуть глядачі шляхом SMS-голосування.

Цьогорічний фестиваль матиме нововведення для учасників фестивалю. У разі, якщо переможець (або довірений представник переможця) не отримує приз під час церемонії нагородження, то грошова винагорода переходить у призовий фонд фестивалю в наступному році.

До складу журі фестивалю увійшли продюсер Сергій Лавренюк, режисерка та продюсерка Валерія Сочивець, оператор Ярослав Пілунський, акторка Наталія Васько, кінокритик Лук’ян Галкін, звукорежисер Артем Мостовий, актор та волонтер Мирослав Гай, продюсерка Анастасія Буковська та режисер Ростислав Держипільський.       

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2222
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду