У Москві 30 квітня проведуть мітинг через заборону Telegram

У Москві 30 квітня проведуть мітинг через заборону Telegram

26 Квітня 2018
1121
26 Квітня 2018
20:00

У Москві 30 квітня проведуть мітинг через заборону Telegram

1121
Проведення акції нібито погоджено з місцевою владою. Після блокування Telegram у квітні російські користувачі відзначили перебої в роботі Viber, Однокласників, сервісів Microsoft, VPN і проксі-сервісів і інших.
У Москві 30 квітня проведуть мітинг через заборону Telegram
У Москві 30 квітня проведуть мітинг через заборону Telegram

У Москві на 30 квітня призначили проведення мітингу через блокування месенджера Telegram. Про це повідомляє «Новое время».

Мітинг по вулиці Маші Пориваєвої, 38 організовує Лібертаріанська партія Росії.

Відзначається, що захід погоджено з мерією Москви.

Прихильників вільного інтернету закликали приходити на акцію з паперовими літачками.

Нагадаємо, раніше Telegram закликав росіян влаштувати 22 квітня акцію проти блокування месенджера. На знак «підтримки вільного інтернету» пропонувалося запустити з вікна паперовий літачок.

13 квітня Таганський районний суд Москви задовольнив позов «Роскомнагляду» й ухвалив рішення про блокування месенджера Telegram в Росії за відмову надати Федеральній службі безпеки (ФСБ) ключі для дешифрування обміну інформацією користувачів. В ОБСЄ розкритикували це рішення.

16 квітня «Роскомнагляд» почав блокування месенджера Telegram та попередив про те, що має намір обмежити роботу VPN і проксі-сервісів, за допомогою яких можна обійти блокування Telegram. Наступного дня Роскомнагляд заявив, що зафіксував кілька спроб DDoS-атак на свій сайт за добу.

У Росії у додатка Viber виникли проблеми через блокування Telegram.

Також через заборону Telegram інтернет-користувачі тролили Роскомнагляд в сервісі Google Maps.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1121
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду