МЗС Польщі відмовило в акредитації варшавському кореспонденту «Деловой столицы»

МЗС Польщі відмовило в акредитації варшавському кореспонденту «Деловой столицы»

21 Квітня 2018
1630
21 Квітня 2018
13:55

МЗС Польщі відмовило в акредитації варшавському кореспонденту «Деловой столицы»

1630
Журналіста обурило, що при цьому відомство надало акредитації представникам прокремлівських ЗМІ.
МЗС Польщі відмовило в акредитації варшавському кореспонденту «Деловой столицы»
МЗС Польщі відмовило в акредитації варшавському кореспонденту «Деловой столицы»

Міністерство закордонних справ Польщі відмовило кореспонденту «Деловая столица» у Варшаві Ігорю Ісаєву у продовженні акердитації. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook 19 квітня.

За словами Ісаєва, він був акредитований з 2016 року.

«Цьогоріч довго зволікали з продовженням акредитації. Я мейлом запитав — а коли взагалі-то її чекати? Спочатку говорили, що спецслужби затягують з перевіркою, а потім запросили на розмову в МЗС. Сьогодні в МЗС пані Маґдалена Борисевич вручила мені відмову продовження акредитації, повторюючи, що це рішення директора прес-служби Артура Льомпарта і більше вона нічого не знає», - написав Ігор Ісаєв.

Журналіста також обурило, що МЗС Польщі не відмовляє в акредитації співробітникам прокремлівських ЗМІ. Причиною відмови він вважає свою позицію щодо нового закону про Інститут національної пам’яті Польщі.

«Польському МЗС не перешкоджає, що його акредитації мають кілька журналістів кремлівських ЗМІ («Россия сегодня», наприклад). Замуляв в оці я, бо — підозрюю — публічно виступив проти нового закону про Інститут національної пам’яті Польщі, що його польський МЗС боронить як цноти. Що цікаво, я запитав пані Маґди — а що далі? Вона сказала: робіть що хочете, багато журналістів у нас пише без акредитації», - додав журналіст.

При цьому, за його словами, без відповідної акредитації багато відомств «не відкриває дверей».

«Акредитація МЗС відкривала ті нечисленні двері, що ще відкривалися — хоча їхня кількість протягом моєї роботи у Варшаві меншала, не так давно переді мною на неясних підставах закрили двері Сейму», - зазначив Ісаєв.

Також він додав, що продовжить працювати без акредитації.

Нагадаємо, у Польщі Сейм, нижня палата парламенту, вніс зміни до закону про Інститут національної пам’яті, які забороняють пропаганду «бандерівських націоналістів».

«За» проголосували депутати Сейму від партії Кукіз’15 та Польської селянської партії. Депутати не прислухалися до застережень політиків з опозиційної партії Громадянська платформа, які твердили, що такі доповнення призведуть до погіршення стосунків з Україною.

Згідно зі змінами, порушників оновленого закону каратимуть грошовими штрафами або ув’язненням до трьох років.

МЗС України висловило стурбованість прийняттям Сеймом Польщі закону щодо заборони пропаганди «бандерівських націоналістів».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1630
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду