СБУ перевіряє публікацію видання «Новое время» на наявність держтаємниці

СБУ перевіряє публікацію видання «Новое время» на наявність держтаємниці

18 Квітня 2018
1380
18 Квітня 2018
19:20

СБУ перевіряє публікацію видання «Новое время» на наявність держтаємниці

1380
5 квітня журнал «Новое время» у своєму щотижневому випуску оприлюднив матеріал «Служили два товариші. Секретні оборонні замовлення стали золотою жилою для представників влади». Тепер з виданням планують судитися Укроборонпром, нардеп Пашинський і польська компанія Wtorplast.
СБУ перевіряє публікацію видання «Новое время» на наявність держтаємниці
СБУ перевіряє публікацію видання «Новое время» на наявність держтаємниці

Служба безпеки України перевіряє інформацію щодо наявності в публікації журналу «Новое время» відомостей, які становлять державну таємницю. Про це заявив перший заступник голови Служби безпеки України - керівник Антитерористичного центру при СБУ Віталій Маліков під час засідання Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони, повідомляє «Укрінформ».

«Передчасно надавати ще кваліфікацію. Зараз Служба безпеки України в межах визначених законодавством повноважень перевіряє інформацію щодо наявності в публікації відомостей, які становлять державну таємницю, бо тут питань дуже багато», - сказав Маліков.

Як повідомлялося, 5 квітня журнал «Новое время» у своєму щотижневому випуску оприлюднив матеріал «Служили два товариші. Секретні оборонні замовлення стали золотою жилою для представників влади».

У розслідуванні, автором якого є Іван Верстюк, йдеться про те, що українські оборонні відомства налагодили незаконну схему закупки продукції за завищеними цінами. У матеріалі, зокрема фігурує народний депутат Сергій Пашинський і заступник голови РНБО Олег Гладковський.

Адвокат Пашинського заявляє, що народний депутат не має відношення до фактів, викладених у розслідуванні.

Раніше стало відомо, що голова комітету ВР з нацбезпеки та оборони Сергій Пашинський подав позов про захист честі, гідності та спростування недостовірної інформації проти видання «Новое время».

Також концерн «Укроборонпром» збирається судитися із журналістами видання «Новое Время» через публікацію про зловживання в оборонній сфері. Відповідну заяву розміщено на сайті концерну. «Вважаємо публікацію «Новое Время» диверсією проти обороноздатності держави. Вона завдає репутаційних збитків Концерну і нашим міжнародним партнерам. Тому прийнято рішення у судовому порядку захистити інтереси Концерну», - сказано в заяві. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1380
Читайте також
26.04.2018 10:00
Юрій Луканов
для «Детектора медіа»
3 103
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду