Ведуча Fox News назвала скиглієм підлітка, який вижив під час нападу на школу; її покинули рекламодавці та підтримали російські боти

Ведуча Fox News назвала скиглієм підлітка, який вижив під час нападу на школу; її покинули рекламодавці та підтримали російські боти

2 Квітня 2018
1231
2 Квітня 2018
20:30

Ведуча Fox News назвала скиглієм підлітка, який вижив під час нападу на школу; її покинули рекламодавці та підтримали російські боти

1231
Девід Хогг поскаржився, що йому відмовили у вступі чотири каліфорнійські університети. Ведуча назвала це ниттям, через що 11 великих компаній відмовилися розміщувати рекламу в її авторській програмі.
Ведуча Fox News назвала скиглієм підлітка, який вижив під час нападу на школу; її покинули рекламодавці та підтримали російські боти
Ведуча Fox News назвала скиглієм підлітка, який вижив під час нападу на школу; її покинули рекламодавці та підтримали російські боти

Ведуча Fox News Лора Інгрем у Twitter назвала скиглієм підлітка, який вижив під час нападу на школу у Флориді. Після цього від її авторської програми відвернулися рекламодавці, проте у соцмережах розпочалась кампанія #IStandWithLaura, яку підтримали здебільшого так звані російські боти. Про це повідомляє «Медуза».

Наприкінці березня 17-річний американець Девід Хогг, вцілілий під час нападу на школу в Паркленді, розповів сайту TMZ, що його не прийняли в чотири каліфорнійські університети, куди він подавав заяви. При цьому підсумковий бал Хогга за результатами шкільних оцінок вище середнього, також він активіст кампанії #NeverAgain за обмеження вільного продажу зброї.

Хогг був одним з організаторів «Маршу за наші життя», який пройшов 24 березня в 800 містах світу. Нарешті, він став одним з п'яти школярів з Паркленду, яких журнал Time поставив на обкладинку квітневого випуску.

У матеріалі TMZ йдеться, що вищі навчальні заклади, як правило, враховують не тільки оцінки випускників, а й їхню активність поза школою. І чомусь не вважали організацію «Маршу за наші життя» достатньою підставою, щоб прийняти його в ряди учнів (мови про те, що активізм Хогга міг стати причиною відмов, в інтерв'ю не було).

28 березня статтю про заяви Хогга написав новинний сайт The Daily Wire, посилання на цей текст дала в своєму «твіттері» ведуча телеканалу Fox News Лора Інгрем. Вона назвала міркування Девіда Хогга «ниттям» і написала, що дивно розраховувати на вступ до Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі з таким балом (занизивши при цьому реальний бал Хогга).

У відповідь Девід Хогг закликав в «твіттері» бойкотувати рекламодавців авторської передачі Лори Інгрем і опублікував їх список. Цей заклик зібрав 53 тисячі лайків - в два рази більше, ніж твіт ведучої Fox News.

В результаті Інгрем вибачилася перед Девідом Хоггом і додала, що її шоу було першим, на яке його запросили відразу ж після подій в Паркленді, і вона ще тоді зазначала, як здорово він тримається. В твіті було посилання на це шоу.

Девід Хогг відмовився приймати вибачення, тому що отримав їх тільки після звернення до рекламодавців. Підліток також назвав «огидною» спробу Інгрем отрекламировать власне шоу в кінці вибачення. Він заявив, що прийме вибачення тільки в разі, якщо Інгрем засудить те, що телекомпанія Fox негативно висвітлювала боротьбу активістів, які виступають проти вільного продажу зброї.

29 березня одинадцять великих американських компаній оголосили, що знімають свою рекламу з телешоу Інгрем на Fox News. Серед них були туристичні компанії TripAdvisor і Expedia, стрімінговий сервіс Hulu, а також корпорації Johnson & Johnson і Nestle. Керівництво TripAdvisor пояснило своє рішення тим, що ведуча «перейшла межу порядності». Деякі компанії, в тому числі Johnson & Johnson і Nestle, пообіцяли, що більше ніколи не будуть розміщувати рекламу в передачі Інгрем.

Проте у ведучої знайшлися і захисники: в соціальних мережах зараз проходить кампанія в її підтримку під хештегом #IStandWithLaura. 2 квітня ділове видання Business Insider повідомило, що більшість постів з ним написали «російські боти». Видання посилається на дані проекту Hamilton 68, який був створений колишніми співробітники американської розвідки і Держдепу, щоб відстежувати російські кампанії по впливу в Твіттері, а також сайту botcheck.me, який відстежує діяльність «пропагандистських акаунтів». За їхніми даними, до вечора 31 березня це був найпопулярніший хештег серед «російських ботів», за перші 48 годин його використання «пропагандистськими акаунтами» зросло на 2800%.

Business Insider пише, що сплеск активності таких акаунтів був зареєстрований і безпосередньо після стрілянини в Паркленді. Як стверджують учасники Hamilton 68, зміст таких твітів не обов'язково відображає російську офіційну позицію; їх завдання - вносити хаос і поширювати неправдиву інформацію про суспільно значущих в США події.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1231
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду