Фільм «Рівень чорного» отримав Гран-Прі кінофестивалю FIFF у Швейцарії

Фільм «Рівень чорного» отримав Гран-Прі кінофестивалю FIFF у Швейцарії

26 Березня 2018
4142
26 Березня 2018
13:51

Фільм «Рівень чорного» отримав Гран-Прі кінофестивалю FIFF у Швейцарії

4142
Українська стрічка «Рівень чорного» Валентина Васяновича отримала Гран-прі Festival International de Films de Fribourg, який проходив у Швейцарії.
Фільм «Рівень чорного» отримав Гран-Прі кінофестивалю FIFF у Швейцарії
Фільм «Рівень чорного» отримав Гран-Прі кінофестивалю FIFF у Швейцарії

Про це повідомляє Українська кіноакадемія на своїй сторінці в Facebook.

«Учора (25 березня - ред.) роздали нагороди на кінофестивалі FIFF, Festival International de Films de Fribourg, і Гран-Прі отримала українська стрічка! Вітаємо «Рівень чорного» Valentyn Vasyanovych», - йдеться в повідомленні.

«Black Level, притча без слів українського режисера Валентина Васяновича, виграв Гран-прі на 32-му Фрібурзькому міжнародному кінофестивалі в суботу та 30 000 швейцарських франків з Кантону та муніципалітету Фрібурга. Міжнародне журі проголосувало одностайно», - повідомляється на сайті кінофестивалю.

Організатори також повідомили про рекордне відвідування цьогорічного фестивалю глядачами.

FIFF - міжнародний щорічний конкурсний кінофестиваль, організатори якого ставлять за мету досягнення взаєморозуміння між культурами різних країн. Перевага віддається фільмам, які підштовхують глядачів і кінематографістів до роздумів і дискусій.

Як повідомляв «Детектор медіа», світова прем’єра німого документально-ігрового фільму «Рівень чорного» відбулася на 8-му Одеському міжнародному кінофестивалі (ОМКФ). Стрічка отримала нагороду FIPRESCI як найкраща повнометражна робота національного конкурсу. 

За сюжетом, головний герой, похмурий фотограф Костя, напередодні власного 50-річчя втрачає все, що було для нього важливим: батька, кохану дівчину, кота і, вочевидь, будь-який сенс свого існування. Тепер йому доведеться прийняти рішення – зневіритися чи дертися вгору й жити далі.

Головну роль у стрічці «Рівень чорного» виконав київський фотограф Костянтин Мохнач, роль його коханої – українська акторка Катерина Молчанова («Моя бабуся Фанні Каплан», «Довгі хвилі», «Чудо за розкладом» тощо).

Валентин Васянович є автором, режисером, оператором і продюсером стрічки. 

Фільм було знято компанією «Гармата Фільм», бюджет склав $10 тис. 

«Рівень чорного» вийшов в український кінопрокат 31 серпня 2017 року. Дистриб’ютор – компанія «Артхаус Трафік».

Подробиці про те, як створювався фільм, читайте в матеріалі «Валентин Васянович: Робота над "Рівнем чорного" нагадувала блукання в темряві».

Український Оскарівський комітет висував стрічку «Рівень чорного» на здобуття премії Американської кіноакадемії «Оскар» у категорії «Найкращий фільм іноземною мовою».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4142
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду