У Варшаві держсекретар МІП озвучив формулу російської дезінформаційної кампанії - «4 F»

У Варшаві держсекретар МІП озвучив формулу російської дезінформаційної кампанії - «4 F»

19 Березня 2018
1609
19 Березня 2018
15:47

У Варшаві держсекретар МІП озвучив формулу російської дезінформаційної кампанії - «4 F»

1609
Під час міжнародного симпозіуму «Революція, Війна та їх наслідки» держсекретар Мінінформу Артем Біденко озвучив формулу російської дезінформаційної кампанії - «4 F», яка включає fake news, fake media, fake experts, fake events (фейкові новини, медіа, фальшиві експерти та події).
У Варшаві держсекретар МІП озвучив формулу російської дезінформаційної кампанії - «4 F»
У Варшаві держсекретар МІП озвучив формулу російської дезінформаційної кампанії - «4 F»

Симпозіум відбувся 16-17 березня у Коледжі Європи в Натоліні у Варшаві, повідомляється на сайті Міністерства інформаційної політики України.

Ключовими темами цьогорічного заходу стали міжнародні наслідки Революції Гідності, анексії Криму, військових дій на Донбасі та інформаційної війни.

Симпозіум зібрав українських, польських та європейських політиків, експертів, науковців, представників громадських організацій, йдеться в повідомленні.

Державний секретар Міністерства інформаційної політики України Артем Біденко, відкриваючи фінальну дискусію симпозіуму, нагадав недавні слова очільника МЗС України Павла Клімкіна про вже відому пропагандистську «4 D» - стратегію Кремля: dismissing, distorting, distracting, dismaying (заперечення, перекручування, дезорієнтування, залякування).

Артем Біденко озвучив учасникам симпозіуму ще одну формулу російської дезінформаційної кампанії - «4 F», яка включає: fake news, fake media, fake experts, fake events (фейкові новини, медіа, фальшиві експерти та події).

«За допомогою цих «4 F» та «4 D» дезінформаційно-пропагандистських стратегій російська сторона намагається нав’язати новий світовий порядок денний, просуваючи спотворений наратив. Особливо вразливими до цього є країни-сусіди Росії: Україна, Білорусь та Польша. Наша стратегія у боротьбі з російською пропагандою, як Міністерства інформаційної політики України, залишається незмінною - максимально відкрито, залучаючи міжнародні інстутуції, інструментами правди сприяти формуванню демократичного дискурсу, який відображатиме реальний стан речей», - заявив пан Біденко.

Симпозіум у Варшаві проходив у рамках міжнародної академічної програми Коледжу Європи «Три революції. Дослідження масових протестів в Україні».

Як повідомляв «Детектор медіа», міжнародна експертка у сфері інформаційної безпеки Центру аналізу європейської політики Коріна Ребега (США) під час VІ Київського безпекового форуму для молоді заявила, що Україна здобула унікальний досвід ефективної протидії дезінформаційним та пропагандистським кампаніям Кремля, які активно застосовують і в країнах ЄС.

Фото: МІП

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1609
Читайте також
26.02.2018 15:30
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
5 928
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду