Роман Софії Андрухович «Фелікс Австрія» номіновано на французьку премію

Роман Софії Андрухович «Фелікс Австрія» номіновано на французьку премію

15 Березня 2018
1530
15 Березня 2018
11:13

Роман Софії Андрухович «Фелікс Австрія» номіновано на французьку премію

1530
Роман української письменниці Софії Андрухович «Фелікс Австрія», над екранізацією якого працює Film.ua Group, номіновано на французьку літературну премію Жана Моне, що з 1995 року вручається європейським авторам за кращу книгу написану або перекладену французькою мовою. Імена переможців будуть оголошені 13 червня
Роман Софії Андрухович «Фелікс Австрія» номіновано на французьку премію
Роман Софії Андрухович «Фелікс Австрія» номіновано на французьку премію

Про це повідомляє прес-служба Film.ua Group.

До шорт-листу премії також увійшли такі європейські письменники як Шанталь Тома (Франція), авторка роману «Прощавай, моя королево», екранізованого в 2012 році режисером Бенуа Жако; Себастьян Баррі (Ірландія) автор роману «Скрижалі долі», за мотивами якого в 2016 році знято однойменну стрічку; Алан Голлінггерст (Великобританія) володар Букерівської премії 2004 року; Хосе Карлос Ллоп (Іспанія), Йон Кальман (Ісландія) та Чель Андерс Вестьо (Швеція).

Роман пані Андрухович «Фелікс Австрія» вийшов у французькому перекладі в січні 2018 року у видавництві Noir sur Blanc. Цього року очікується видання в Словаччині та США. 

Нагадаємо, права на екранізацію роману «Фелікс Австрія» придбала Film.ua Group.

«На даний момент фіналізується робота над сценарієм фільму та  домовленості з польськими партнерами по ко-продукції, розпочався пошук локацій для зйомок в Івано-Франківську», – повідомляє кінокомпанія.

Продюсер проекту – Надія Зайончковська, автор сценарію – Аліна Семерякова в колаборації з Софією Андрухович. Згідно з попередніми домовленостями режисером фільму виступить Петро Домалевський.

Зйомки картини заплановано на 2018 рік.

Нагадаємо, роман «Фелікс Австрія» Софії Андрухович у 2014 році став переможцем всеукраїнської премії «Книга року ВВС», а також отримав особливу відзнаку «Форму видавців» у Львові та премію «ЛітАкцент року». У 2016 році в австрійському видавництві ResidenzVerlag вийшов німецькомовний переклад роману, який отримав назву «Паперовий хлопчик» (DerPapierjunge). А влітку 2016 року книгу було видано в Польщі. 5 квітня у Братиславі роман Софії Андрухович «Фелікс Австрія» отримав літературну відзнаку Visegrad Eastern Partnership Literary Award.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1530
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду