Громадська організація «Громадське телебачення» обрала нову наглядову раду (ПЕРЕЛІК)

Громадська організація «Громадське телебачення» обрала нову наглядову раду (ПЕРЕЛІК)

19:47,
19 Лютого 2018
3768

Громадська організація «Громадське телебачення» обрала нову наглядову раду (ПЕРЕЛІК)

19:47,
19 Лютого 2018
3768
Громадська організація «Громадське телебачення» обрала нову наглядову раду (ПЕРЕЛІК)
Громадська організація «Громадське телебачення» обрала нову наглядову раду (ПЕРЕЛІК)
19 лютого ГО «Громадське телебачення» переобрало наглядову раду. Найвищий орган управління організації, загальні збори, проголосував за п’ятьох нових членів наглядової ради та залишив ще трьох з попереднього складу.

Про це повідомляє прес-служба «Громадського ТБ».

Серед новоприбульців є британський публіцист Пітер Померанцев, програмна директорка ПАТ «НСТУ» Дарія Юровська, керівник управлінських програм бізнес-школи KMBS Едуард Мальцев, викладач Школи журналістики УКУ Ігор Балинський та польсько-британський телеменеджер Мачек Бернард-Речинський.

Юристка Євгенія Закревська, філософ Михайло Мінаков та екпертка Chatham House Орися Луцевич залишаються з попереднього складу ще на один дворічний термін.

До компетенції наглядової ради належить затвердження бюджету організації, фінансовий моніторинг, затвердження кандидатури виконавчого директора організації та нагляд за виконанням Стратегічного плану Громадського.

«Громадське ТБ» висловлює подяку попереднім членам наглядової ради, які працювали з організацією з 2015 по 2018 рік – історику Ярославу Грицаку, журналісту Олексі Шалайському, директору Києво-Могилянської школи журналістики Євгену Федченку та експерту з комунікацій Євгену Глібовицькому.

«Це були надзвичайно плідні роки співпраці, наша наглядова дійсно допомогла організації в часи кризових змін, долучилася до створення сильної інституції, яким за цей час стало Громадське, ми разом працювали над стратегією. Від оновленої наглядової ради чекаємо нових компетенцій, зокрема і в створенні стрункішої структури управління, а також і серйозної роботи над нашою подальшою взаємодією з Суспільним мовником», – сказала голова організації Наталя Гуменюк.

Короткі біографічні довідки:

Ігор Балинський – викладач Школи журналістики УКУ та керівник Центру медіамайстерності. 1996 року закінчив факультет журналістики Львівського державного університету імені Івана Франка. Займається науково-педагогічною роботою з 1996 року. У 1995-1996 роках – редактор програми «Вибрані часом» Львівського державного радіомовлення; у 2004-2006 роках – головний редактор інформаційного агентства «Західна інформаційна корпорація», у 2007-2009 роках – шеф-редактор інтернет-видання Zaxid.net. З 2017 року – член журі премії «Високі стандарти журналістики».

Мачек Бернард-Речинський – досвідчений медіа-менеджер, журналіст і автор. Випускник польської Національної школи кіно і телебачення в Лодзі. З 1989 року на Всесвітній службі BBC займав посади заступника голови польської служби, виконавчого продюсера, європейського онлайн-редактора та голови служби BBC Ukrainian Service (2003-2011). У період з 2012 по 2016 роки був заступником директора, а пізніше директором Управління координації програм польського громадського телебачення ТВП. З 2016 по 2017 рік – головний редактор біржі новин з російської мови, де зараз працює старшим редакційним консультантом.

Євгенія Закревська адвокат, правозахисниця, голова Наглядової ради Громадського телебачення у 2016-2017 роках. Євгенія тривалий час працювала юристом, потім перейшла в адвокатуру. Після того як Беркут розігнав і побив студентів у ніч з 29 на 30 листопада 2013 року, а представники державного судочинства злочину в цьому не побачили, Євгенія однією з перших почала збирати свідчення потерпілих. Нині відома як адвокат родин Небесної сотні.

Орися Луцевич експерт Chatham House, менеджер Українського форуму Chatham House (Лондон). До приходу в Chatham House очолювала компанії «Europe House Georgia» та була виконавчим директором Фонду «Open Ukraine». Має ступінь магістра в галузі міжнародних відносин Львівського державного університету та магістра державного управління Університету Міссурі-Колумбія, США. Спеціалізація: розвиток громадянського суспільства в Україні та Грузії, зовнішня і внутрішня політика України, політика Східного партнерства ЄС.

Едуард Мальцев – керівник програми Executive MBA Києво-могилянської бізнес школи. Має 10-річний досвід управління підприємствами. Більше 5 років – управління проектами запуску та реструктуризації бізнесу, розробки та реалізації стратегії, підвищення ефективності підприємств. Має досвід викладання на управлінських семінарах, курсах корпоративного та стратегічного управління у бізнес-школі IBR — International Business Relations.

Михайло Мінаков дослідник історії Модерності та пострадянських ідеологій, доктор філософських наук, професор кафедри філософії та релігієзнавства Києво-Могилянської академії, президент Фонду якісної політики, голова Кантівського товариства в Україні. З 1998 викладає в Києво-Могилянській академії, паралельно працює в міжнародних освітніх програмах.

Автор трьох книг та більш ніж сімдесяти статей з політичного і культурного аналізу, філософії та історії. Посол Доброї волі ПРООН в Україні (2017-2018).

Пітер Померанцев – британський журналіст, телевізійний продюсер та письменник. Відомий спеціаліст з медіа в сучасній Росії. Регулярно дописує до видань London Review of Books, Atlantic, Newsweek/Daily Beast, Foreign Policy, Le Monde Diplomatique, Financial Times, New Yorker. Після закінчення університету в 2001 році працював в Росії як радник з політики, продюсером та режисером на каналі ТНТ. 2010 року повернувся до Лондона. Працював консультатнтом для проектів з розвитку у країнах колишнього СРСР для Європейського союзу та Світового банку. Є одним з провідних світових дослідників кампаній з дезінформації. Автор книги Nothing Is True and Everything Is Possible: The Surreal Heart of the New Russia.

Дарія Юровська – програмна директорка ПАТ «НСТУ». На цій посаді Дарія відповідає за програмну політику не тільки «UA:Першого», а й решти телевізійних та радійних каналів, які увійшли до складу Суспільного мовлення. Дарія Юровська також є модераторкою засідань ради генеральних продюсерів, яка займається творчими питаннями – проводить пітчинги, відбирає проекти для ефіру, вирішує, які проекти перезапустити, а які закрити тощо.

Нагадаємо, у квітні 2015 року громадська організація «Громадське телебачення» вперше на загальних зборах обрала 9 членів наглядової ради терміном на один рік. Членами наглядової ради стали: Ярослав Грицак, Олексій Шалайський, Орися Луцевич, Мирослава Гонгадзе, Євген Федченко, Євген Глібовицький, Михайло Мінаков, Євгенія Закревська, Олександр Саврук.

У травні 2015 року головою ГО «Громадське ТБ» стала Наталя Гуменюк. 28 листопада 2016 року вона вдруге стала головою ГО «Громадське ТБ».

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду