«Главком» вибачився за публікацію непідтвердженої інформації

«Главком» вибачився за публікацію непідтвердженої інформації

31 Січня 2018
1889
31 Січня 2018
14:57

«Главком» вибачився за публікацію непідтвердженої інформації

1889
Інтернет-видання «Главком» вибачилося за публікацію непідтвердженої інформації про зміну у керівництві Світового банку
«Главком» вибачився за публікацію непідтвердженої інформації
«Главком» вибачився за публікацію непідтвердженої інформації

Про це повідомляється на сайті видання.

26 січня 2018 року «Главком» оприлюднив інформацію про те, що Світовий банк звільняє директора з питань Білорусі, Молдови, України, Європи та Центральної Азії Сату Кахонен, яка підписала листа до України з зауваженнями щодо президентського законопроекту про Антикорупційний суд. Причиною такого кадрового рішення начебто став попередній «злив» цього листа в ЗМІ.

«Повідомляємо, що інформація про можливе звільнення регіонального директора Світового банку, опублікована з посиланням на дипломатичні джерела, не підтвердилась. Редакція визнає, що поспішила з оприлюдненням цієї новини, покладаючись на надійність джерел, які її надали. На жаль, ми помилились та не дочекались офіційного підтвердження або спростування Світового банку. Ми перепрошуємо за серйозну помилку перед читачами та особами, які згадані у новині», – наголосили в «Главкомі».

Новину з сайту вилучили, пообіцявши надалі «ретельніше перевіряти інформацію, що надходить від джерел, які прагнуть залишатися анонімними».

Медіа-експертка ІМІ Олена Голуб назвала те, що видання визнало помилку і вибачилося, позитивним прецедентом.

«Спростовувати недостовірну та неточну інформацію, що оприлюднювалась раніше, є прикладом якісної та відповідальної журналістики. Помилки трапляються практично у всіх, а от визнавати їх і нести за них відповідальність здатні, на жаль, не всі. В українських інтернет-ЗМІ навіть про відверті фейки воліють або забути, або ж зняти їх по-тихому. Я вважаю, випадок з «Главкомом» позитивним прецедентом, оскільки окрім спростування є і вибачення», – зазначила експертка.

Як повідомляв «Детектор медіа», 14 січня інтернет-видання «Українська правда» вибачилося перед читачами за новину про так звані “заяви Порошенка” до ФСБ. На момент проведення власного розслідування редакції автор новини відсторонений від роботи. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляла головна редакторка «Української правди» Севгіль Мусаєва.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1889
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду