Ар’єв розповість у ПАРЄ про фейкові новини і редакційну незалежність

Ар’єв розповість у ПАРЄ про фейкові новини і редакційну незалежність

30 Січня 2018
1381
30 Січня 2018
16:33

Ар’єв розповість у ПАРЄ про фейкові новини і редакційну незалежність

1381
Глава делегації Верховної Ради в ПАРЄ, віце-президент Асамблеї Володимир Ар'єв ініціював підготовку доповіді ПАРЄ щодо гібридної війни, а також має намір у квітні розповісти про дезінформацію в ЗМІ у рамках доповіді щодо редакційної незалежності
Ар’єв розповість у ПАРЄ про фейкові новини і редакційну незалежність
Ар’єв розповість у ПАРЄ про фейкові новини і редакційну незалежність

Про це віце-президент ПАРЄ, народний депутат України Володимир Ар'єв повідомив у програмі «Ситуація» на Прямому каналі.

«За моєю ініціативою, за підтримки багатьох делегатів ПАРЄ, розробляється доповідь щодо гібридної війні і нинішніх умов її ведення. Крім того, я буду доповідачем з питання редакційної незалежності, та ми також у цій доповіді, яку я в квітні представлю, говоритимемо про фейкові новини», - сказав пан Ар'єв.

Він також повідомив, що на постійному комітеті Асамблеї в Копенгагені відбулися дебати з приводу того, що Росія впливає на демократичні процеси в Європі саме через фейкові новини та поширення дезінформації.

«Європа цілком усвідомлює, що відбувається», - наголосив пан Ар'єв.

Як повідомляв «Детектор медіа», 28 лютого Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики проведе комітетські слухання на тему: «Стоп фейк: проблеми законодавчого регулювання відповідальності за дифамацію у медіа».

Про це Комітет повідомив «Детектору медіа». Також інформація щодо слухань оприлюднена на сайті відомства.

Початок слухань заплановано на 14.30 в будівлі Верховної Ради України.

Нагадаємо, 15 січня голова фракції партії «Блок Петра Порошенка» у Верховній Раді Артур Герасимов запропонував створити робочу групу з підготовки законопроекту про протидію фейкам

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1381
Читайте також
18.01.2018 12:00
Андрій Кокотюха
для «Детектора медіа»
6 720
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду