Запущено другу хвилю кампанії проти сексуального та гендерного насильства в зоні АТО (ФОТО, ВІДЕО)

Запущено другу хвилю кампанії проти сексуального та гендерного насильства в зоні АТО (ФОТО, ВІДЕО)

12 Січня 2018
3844
12 Січня 2018
13:35

Запущено другу хвилю кампанії проти сексуального та гендерного насильства в зоні АТО (ФОТО, ВІДЕО)

3844
У Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок була запущена друга хвиля кампанії Агентства ООН у справах біженців (UNHCR) проти сексуального та гендерного насильства в зоні АТО, розроблена креативним агентством PROVID. Кампанія отримала назву Invisible Campaign
Запущено другу хвилю кампанії проти сексуального та гендерного насильства в зоні АТО (ФОТО, ВІДЕО)
Запущено другу хвилю кампанії проти сексуального та гендерного насильства в зоні АТО (ФОТО, ВІДЕО)

Про це повідомили «Детектору медіа» в прес-службі AGAMA сommunications.

Під час першої хвилі кампанії UNHСR привертало увагу до проблеми гендерного та сексуального насильства в зоні АТО за допомогою зовнішньої реклами, радіоролика, прерола, банерів і цільової сторінки stopsilence.com.ua.

Завданням другої хвилі було, використовуючи ті самі інструменти, не просто висвітлити проблему, а й запропонувати один із шляхів її вирішення – номер гарячої лінії для жертв насилля. Для цього було створено символічний образ людини-невидимки, що уособлює непомітність і жертв, і проблеми загалом. Ефект невидимості створювався вручну, безпосередньо під час зйомки, а як тло використовувалося тло першої хвилі, що поєднувало обидві хвилі кампанії, йдеться в повідомленні.

До ролі «видимої» героїні долучилася Маша Єфросиніна – відома телеведуча з багаторічною активною позицією щодо боротьби з домашнім насиллям і допомоги його жертвам.

«Проблема ґендерного та сексуального насилля, як і раніше, замовчується в суспільстві, а звідси й незнання жертв такого насилля, куди звертатися за допомогою. Саме тому друга хвиля нашої кампанії спрямована закликати людей, що стали жертвами насилля, не залишатися наодинці зі своєю проблемою, а звертатися на гарячу лінію, де їх вислухають і нададуть допомогу», ‒ зазначила радник з питань захисту UNHCR Асель Ормонова.

Гаряча лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації підтримується ГО «Ла Страда-Україна». Її співробітники надають інформаційну та психологічну допомогу, а також юридичні поради.

«Добре, коли соціальна реклама пропонує шлях вирішення проблеми, а не просто її констатує. Тому ми одразу планували робити кампанію на дві хвилі – перша озвучить проблему, друга покаже, як цю проблему можна вирішити. Окремо ми вдячні Маші Єфросиніній за її згоду підтримати кампанію та потужну емоційну віддачу під час зйомок», ‒ прокоментував асоційований креативний директор PROVID Влад Галяпа.

Гаряча лінія: 116 123

UNHCR – Invisible Campaign (Stop Silence II Wave) from PROVID Advertising Agency on Vimeo.

Довідково:

Агентство ООН у справах біженців (UNHCR) — міжнародна організація, робота якої спрямована на порятунок життів, захист прав і створення кращого майбутнього для біженців, вимушених переселенців, а також осіб без громадянства. Агентство працює в Україні з 1994 року з метою захисту прав біженців, осіб, які шукають притулку, та осіб без громадянства. Від початку конфлікту в Україні у 2014 році Агентство опікується захистом прав внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

PROVID – перше незалежне українське креативне агентство повного циклу, створене в 1994 році. Рекламне агентство 2017 року, входить до ТОП-5 агентств за рейтингом ВРК з 2008 року. PROVID неодноразовий переможець таких галузевих конкурсів, як Effie, Golden Drum, Golden Hammer, Epica, КМФР, «Білий квадрат», «Ідея» тощо.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3844
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду