У Росії всі користувачі месенджерів мають зареєструватися

У Росії всі користувачі месенджерів мають зареєструватися

2 Січня 2018
1055

У Росії всі користувачі месенджерів мають зареєструватися

1055
У Росії з 1 січня набрав чинності закон про регулювання роботи месенджерів. Згідно з новими правилами, всі користувачі месенджерів повинні бути зареєстровані
У Росії всі користувачі месенджерів мають зареєструватися
У Росії всі користувачі месенджерів мають зареєструватися

Тобто аккаунт у таких сервісах повинен бути прив’язаний не до анонімної адреси електронної пошти, а до конкретного номера телефону, повідомляє «Крим.Реалії».

Водночас всі паспортні дані власників сім-карти є в операторів стільникового зв’язку й можуть бути затребувані для перевірки правоохоронними органами.

Як зазначає видання, у разі відмови ідентифікувати користувачів, з адміністрації сервісів можуть стягнути штраф до одного мільйона рублів. Крім того, якщо месенджери не виконуватимуть вимоги про обмеження надсилання забороненої інформації, то оператор зв’язку зможе обмежити доступ до них.

Нагадаємо, у січні 2017 року Міністерство внутрішніх справ Росії і Роскомнагляд заявляли про намір ввести в законодавство країни визначення месенджерів і зобов'язати їхніх розробників надавати можливість ідентифікації користувачів.

Закон був підписаний президентом Росії Володимиром Путіним у липні. Громадські активісти вимагають скасувати закон про месенджери й інші обмежувальні заходи в інтернеті. У серпні в кількох регіонах пройшли акції «За вільний інтернет».

Фото: Ведомости

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1055
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
1
2305 дн. тому
В стойло раби.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду