Агента «Катерину» розсекретила прес-служба НАБУ – Генпрокурор

Агента «Катерину» розсекретила прес-служба НАБУ – Генпрокурор

27 Грудня 2017
1291
27 Грудня 2017
11:04

Агента «Катерину» розсекретила прес-служба НАБУ – Генпрокурор

1291
Юрій Луценко стверджує, що Генеральна прокуратура України не розсекречувала агентів Національного антикорупційного бюро, які працювали під прикриттям, це зробила прес-служба НАБУ
Агента «Катерину» розсекретила прес-служба НАБУ – Генпрокурор
Агента «Катерину» розсекретила прес-служба НАБУ – Генпрокурор

Про це глава ГПУ заявив у інтерв'ю кільком українським телеканалам, яке вийшло в ефір 26 грудня.

«Ми не оприлюднили тотожність людей з конкретними прізвищами, які були затримані при ймовірній провокації хабара, з агентами, відомими всій країні. На жаль, це зробила в своїй заяві саме прес-служба НАБУ. Про те, що пані Сікорська є агентом Катериною, заявили саме вони», - цитує заяву Юрія Луценка «ГОРДОН».

За словами Генпрокурора, «ця ситуація потішила відомих корупціонерів-депутатів, які тепер мають багато доказів проблемності дій НАБУ».

29 листопада видання «Цензор.НЕТ» повідомило, що Служба безпеки України затримала сімох співробітників НАБУ, які працювали під прикриттям, серед них – «агент Катерина» (Сікорська), відома у справі народних депутатів Максима Полякова і Борислава Розенблата.

1 грудня ГПУ опублікувала відео з фотографіями агентів НАБУ. Також показали їхні автомобілі з незаретушірованнимі номерними знаками.

У НАБУ заявили, що ГПУ і СБУ незаконно втрутилися в спецоперацію, спрямовану на виявлення учасників організованого злочинного угруповання в Державній міграційній службі.

Як повідомляв «Детектор медіа», 10 липня група журналістів привезла в Національне антикорупційне бюро України чотири розкішних букети квітів, перев’язані стрічками кольору бурштину.

Квіти призначалися співробітниці правоохоронних органів, відомій як «секретний агент Катерина», яка допомогла розслідувати справі про бурштинову мафію та корупцію нардепів Борислава Розенблата і Максима Полякова. Як повідомлялося, одним зі доказів прокуратури у цій справі стали відеозаписи, зроблені агентом під прикриттям «Катериною».

10 липня журналісти на прес-конференції запитали директора НАБУ про долю «агента Катерини», Артем Ситник запевнив, що в співробітниці, яка допомагала зібрати докази на нардепів Борислава Розенблата та Максима Полякова, «все добре». 

Фото: Facebook Юрія Луценка

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1291
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду