Едвард Сноуден розробив додаток проти кібершпигунів

Едвард Сноуден розробив додаток проти кібершпигунів

24 Грудня 2017
2274
24 Грудня 2017
15:00

Едвард Сноуден розробив додаток проти кібершпигунів

2274
Американський програміст, колишній співробітник ЦРУ та Агентства національної безпеки США Едвард Сноуден представив додаток, який дозволяє захистити техніку від втручання кіберзлодіїв.
Едвард Сноуден розробив додаток проти кібершпигунів
Едвард Сноуден розробив додаток проти кібершпигунів

Про це повідомляє The Associated Press, передає «Економічна правда».

Едвард Сноуден представив новий додаток під назвою Haven. Він призначений для захисту техніки від фізичного втручання з боку зловмисників.

За словами Сноудена, це інструмент із відкритим кодом, призначений для правозахисників та інших людей, що знаходяться під загрозою. Він працює з вбудованими датчиками телефону для відстеження раптових змін навколишнього середовища.

На думку видання Engadget, Haven не обов'язково захистить від подібних атак, однак додаток може бути налаштований для надсилання сповіщень та записів через текстові повідомлення та сигнали, коли датчики телефону виявляють щось незвичайне.

Нагадаємо, у 2016 році колишній співробітник Агентства національної безпеки США (АНБ) та Центрального розвідувального управління (ЦРУ) Едвард Сноуден закликав не користуватися месенджером Allo від Google.

Про це він написав у своєму Twitter-акаунті. «Що таке Allo? Це додаток Google, який записує кожне повідомлення, яке ви коли-небудь відправляти і робить його доступним для поліції за запитом», - попередив Сноуден. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2274
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду