За скаргою мера Олександрії Нацрада покарала місцевого провайдера і кабельний телеканал

За скаргою мера Олександрії Нацрада покарала місцевого провайдера і кабельний телеканал

4 Грудня 2017
2993
4 Грудня 2017
18:07

За скаргою мера Олександрії Нацрада покарала місцевого провайдера і кабельний телеканал

2993
30 листопада Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила два попередження ТОВ «ТРК “Контакт-ЛТД ”» з міста Олександрія Кіровоградської області за обома ліцензіями компанії – провайдерською та на кабельне мовлення.
За скаргою мера Олександрії Нацрада покарала місцевого провайдера і кабельний телеканал
За скаргою мера Олександрії Нацрада покарала місцевого провайдера і кабельний телеканал

Санкції стали результатами позапланових перевірок, проведених Нацрадою за скаргою олександрійського міського голови Степана Цапюка.

Попередження за провайдерською ліцензією ТРК «Контакт-ЛТД» отримала за те, що не ретранслює місцевий телеканал КТМ (ТРК «Кабельні телевізійні мережі») та суспільні телеканали «UA: Перший» і «UA: Культура», що входять до універсальної програмної послуги. А також за ретрансляцію трьох російських телеканалів: «Кинохит», СТС, «Кинопремьера», які не входять до Переліку іноземних програм, дозволених Нацрадою для ретрансляції на території України.

На момент проведення перевірки компанія вже усунула порушення, але санкцію все одно отримала.

Попередження за ліцензією на мовлення власного кабельного телеканалу ТРК «Контакт-ЛТД» отримала за сукупність порушень:

  • відсутність кабельного мовлення за програмною концепцією 2 години на добу;
  • відсутність інформації про назву та адресу виробника передачі «Новини Олександрії»;
  • зміну формату з інформаційно-розважального на інформаційний з фільмопоказом і відсутність культурно-мистецьких, науково-просвітницьких, розважальних і музичних, дитячих передач;
  • не передбачений ліцензією фільмопоказ іноземних серіалів («Секретні матеріали» та інші) без отримання прокатних посвідчень, без позначок «16+» і без логотипа каналу під час трансляції.

Директор ТРК «Контакт-ЛТД» Ігор Пєдань визнав усі порушення. На запитання членів Нацради, чому на компанію скаржиться саме міський голова, він відповів: «Це наш опонент, ми не його прибічники. Це багаторічна конфліктна ситуація».

Голова Нацради Юрій Артеменко зауважив, що в конфліктній ситуації компаніє має бути особливо законослухняною.

Власником ТРК «Контакт-ЛТД» є Олег Засько – директор компанії з управління активами «Агро система», співвласником якої є син колишнього мера Олександрії та голови Кіровоградської облдержадміністрації Роман Моцний.

Нагадаємо, навесні 2017 року місцеве видання «Олександрійські новини» повідомляло, що на засіданні Олександрійської міської виборчої комісії Степан Цапюк штурхав оператора телекомпанії «Контакт-ЛТД». Він також заявив, що телекомпанія «Контакт-ЛТД» незаконно працює, у журналістів немає акредитації, а також закликав демонтувати кабельну мережу компанії.

У травні 2017 року Національна спілка журналістів України надсилала до Олександрійської міської ради запит щодо погроз журналістам та недопуску їх на офіційні заходи. Олександрійська міська рада надіслала відповідь, у якій «відхрестилася» від будь-яких повідомлень журналістів про перешкоджання їхній діяльності.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2993
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду