ЦРУ заявляє, що оцінки розвідки щодо втручання Росії у вибори в США не змінилися (ОНОВЛЕНО)

ЦРУ заявляє, що оцінки розвідки щодо втручання Росії у вибори в США не змінилися (ОНОВЛЕНО)

12 Листопада 2017
1397
12 Листопада 2017
10:14

ЦРУ заявляє, що оцінки розвідки щодо втручання Росії у вибори в США не змінилися (ОНОВЛЕНО)

1397
ЦРУ підтвердило позицію про втручання Росії у вибори США після заяв Дональда Трампа про заперечення щодо такого втручання з боку Володимира Путіна.
ЦРУ заявляє, що оцінки розвідки щодо втручання Росії у вибори в США не змінилися (ОНОВЛЕНО)
ЦРУ заявляє, що оцінки розвідки щодо втручання Росії у вибори в США не змінилися (ОНОВЛЕНО)

Про це у коментарі американському виданню The Hill повідомив директор ЦРУ Майк Помпео, передає «Українська правда».

«Ми підтримуємо та завжди підтримували висновки розвідувального співтовариства, оприлюднені в січні 2017 року під назвою "Оцінка російської діяльності та намірів на останніх виборах у США". Оцінки розвідки щодо втручання Росії у вибори не змінилися», - наголосив Помпео.

Перед цим Дональд Трамп заявив журналістам, що російського президента Володимира Путіна ображають звинувачення про втручання Росії в президентські вибори США. «Я знову запитав його і він сказав, що він не втручався в наші вибори. Він не робив того, що йому приписують», – сказав Трамп.

На запитання одного з журналістів, «чи вірите ви В.Путіну?», Трамп відповів: «Щоразу, коли ми бачимося, він говорить: "Я не робив цього". І я вірю. Я справді вірю, що якщо він каже мені це, він має це на увазі. Я думаю, що його дуже ображає це, якщо ви хочете знати правду».

«Послухайте, у мене немає сили стояти і сперечатися з ним. Я вважав би за краще, щоб він пішов із Сирії, якщо говорити чесно. Я вважав би за краще працювати з ним по Україні, а не стояти і сперечатися, було чи не було. Тому що вся ця історія підлаштована демократами», – додав президент США.

Пізніше президент США Дональд Трамп заявив, що погоджується з висновками американських спецслужб, які звинуватили Росію у втручанні в президентські вибори в США. Про це він заявив під час виступу на прес-конференції в столиці В'єтнаму Ханої, повідомляє ТСН з посиланнм на Reuters. «Що стосується того, вірю я чи ні. Я з нашими спецслужбами. Особливо в нинішньому становищі», - сказав президент США.

Трамп додав, що не планує сперечатися з президентом Росії Володимиром Путіним на цю тему: «Те, у що він (Путін. - Ред.) вірить, є тим, у що він вірить». 

За словами Трампа, він має намір продовжити переговори з таких питань, як ситуація в Сирії, Північної Кореї і Україні.

Сенатор США Джон Маккейн заявив, що довіра Трампа словам Путіна про невтручання РФ у американські вибори загрожує нацбезпеці країни. «Немає ніякої "Америки перш за все", коли довіряєш словам полковника КДБ, а не ЦРУ…Володимир Путін не переймається інтересами Америки. Вірити в протилежне - це не просто наївно, це ставить під загрозу нашу національну безпеку», - переконаний Маккейн.

Нагадаємо, світового розголосу набула оприлюднена 6 січня доповідь американських спецслужб, у якій ідеться про втручання Росії в президентські вибори у США за допомогою хакерів і ЗМІ. У відкритій частині звіту йдеться про те, що наказ почати кампанію довкола виборів віддав Володимир Путін. Це було покликано збільшити шанси на перемогу Дональда Трампа, дискредитуючи його суперницю Гілларі Клінтон. Мета такої кампанії — підірвати довіру американців до виборчого процесу та зменшити шанси Клінтон на перемогу. Водночас, як зазначено у звіті, втручання Росії не поширювалося безпосередньо на підрахунок голосів.

Під час своєї першої прес-конференції 11 січня обраний президент США Дональд Трамп визнав втручання Росії у процес виборів шляхом хакерського зламу серверів американських установ, але заявив, що це могли робити й інші країни.

Окрім кібернападів, Росія впливала на кампанію й засобами пропаганди — частина звіту присвячена аналізу діяльності Russia Today і «тролів» в інтернеті. Звіт містить цитати із заяв  головної редакторки RT і Sputnik Маргарити Симоньян, які свідчать про зв'язки цих ЗМІ з урядом Росії (сама Симоньян розкритикувала цю доповідь).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1397
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду