У листопаді стартує комунікаційна кампанія #ЯнеДаю проти корупції (ВІДЕО)

У листопаді стартує комунікаційна кампанія #ЯнеДаю проти корупції (ВІДЕО)

6 Листопада 2017
1889
6 Листопада 2017
18:09

У листопаді стартує комунікаційна кампанія #ЯнеДаю проти корупції (ВІДЕО)

1889
«Transparency International Україна» (ТІ Україна) проводить соціальну комунікаційну кампанію з метою привернути увагу українців до проблеми корупції та спонукати переоцінити власну участь в корупційних діях. Перша хвиля компанії - «Я даю», друга - #ЯнеДаю. Це вже четверта подібна комунікаційна кампанія ТІ Україна за 4 останні роки.
У листопаді стартує комунікаційна кампанія #ЯнеДаю проти корупції (ВІДЕО)
У листопаді стартує комунікаційна кампанія #ЯнеДаю проти корупції (ВІДЕО)

Про це йдеться у повідомленні організації.

«Transparency International Україна» зазначає, що наразі українське суспільство досить лояльне до вирішення питань корупційним шляхом.

«ТІ Україна підкреслює, що кожна корупційна дія – це злочин, насилля та сором. Хоча корупційне правопорушення спочатку виглядає як «зручна спроба вирішити питання», сукупність таких проявів призводить до руйнівних наслідків для держави та її майбутнього», - зазначає організація.

Комунікаційна кампанія складається з двох хвиль – перша за допомогою провокації та меседжів з негативною конотацією привертає увагу до питання корупції та спонукає суспільство до дискусії «чому я даю хабар», друга хвиля дає відповідь на питання «чому я не даю хабар» та закріплює нетерпимість до корупції.

Перша хвиля «Я даю» стартувала 1 листопада.  В найбільших містах України з’явилися 200 площин з сюжетами «бізнесмен», «хворий», «студенти» та слоганом «Я даю». Персонажі розповідають, чому вони змушені давати хабар. Також на радіостанціях («Ера», станції радіогрупи ТАВР) в ефір виходять  два радіоролики зі «студентами» та «хворим» на цю ж тему.  На сайті ti-ukraine.org та decorruption.org.ua вийшла стаття-лонгрід з наочною інфографікою, яка розповідає про стан корупції в Україні та світі, участь громадян у ній та їх особисту відповідальність за неї.

На сайтах інтернет-видань розміщені банери з цими ж сюжетами, що ведуть на описаний вище лонгрід (Liga, УП). Також в YouTube розміщуються 20-секундні відеоролики з цими персонажами.

6 листопада у соцмережах (Facebook, Twitter, Instagram) ТІ Україна розпочинає міжнародний флешмоб #ЯнеДаю, #IDontBribe, який ініціюють українські лідери думок (близько 20 чол.) та мережа TI в усьому світі. Під час флешмобу люди розповідають власні історії про те, як відмовилися від корупційного варіанту вирішення питання, а також  - чому вони не підтримують корупцію. На базі цих історій відбираються два героя для другої хвилі комунікаційної кампанії.

Друга хвиля кампанії #ЯнеДаю стартує 1 грудня. У тих же містах України розміщується 200 площин другої хвилі зовнішньої реклами під гаслом «Я не даю, тому що»…. Героями другої хвилі стають або відібрані в результаті флешмобу реальні люди, або 2 відомі особистості, які розповідають з білборду чому саме вони не дають хабарі.

Напередодні міжнародного антикорупційного дня 7 грудня відбудеться прес-конференція за участі представника ТІ Україна, представника міністерства, одного з героїв зовнішньої реклами та партнера по соціальному опитуванню щодо ставлення українців до корупції, де розповідатиметься про участь громадян у корупційних діях та наслідках цього. Під час прес-конференції презентується сайт комунікаційної платформи «Декорупція», яка покликана об’єднати зусилля громадян, влади та міжнародних інституцій у антикорупційній боротьбі. На сайті можна буде отримати безкоштовні консультацію, допомогу та озброїтися необхідними інструментами для протистояння корупції.

Нагадаємо, у серпні Представництво міжнародної антикорупційної мережі Transparency International в Україні заявило, що засуджує переслідування громадських активістів і наголошує на неприпустимості цькування правоохоронними органами громадян, що борються з корупцією. Організація закликає активістів повідомляти про подібні випадки.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1889
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду