Депутата і власника газети Сергія Самарського  могли вбити через його проукраїнську позицію

Депутата і власника газети Сергія Самарського могли вбити через його проукраїнську позицію

5 Листопада 2017
1199
5 Листопада 2017
13:21

Депутата і власника газети Сергія Самарського могли вбити через його проукраїнську позицію

1199
Власник газети «Северодонецкие страсти», депутат міської ради Севєродонецька (Луганська область) Сергій Самарський, який був убитий у ніч на 3 листопада, неодноразово отримував погрози.
Депутата і власника газети Сергія Самарського  могли вбити через його проукраїнську позицію
Депутата і власника газети Сергія Самарського  могли вбити через його проукраїнську позицію

Про це Liga.net повідомила екс-очільниця Луганської області Ірина Веригіна, яка знала його по спільній роботі в партії «Батьківщина» протяом 10 років. 

«Він (Самарський, - ред.) до 2014року був в севєроднецькій «Батьківщині». У 2014 році йому погрожували російські бойовики, викрали, катували, ми звільняли його з підвалів СБУ, а потім допомогли виїхати на Західну Україну для реабілітаці», - зазначила вона. 

За її словами, це однозначно - політичне вбивство, оскільки Сергій Самарський займав активну проукраїнську позицію. «Весь бізнес Сергія залишився в Луганську, він хотів бути мером Севєродонецька і зробити місто по-справжньому українським», - додала вона. 

Водночас саступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука зазначив у себе в Facebook, що найімовірнішими версіями можуть бути дві: політична діяльність і бізнес. 

«У Севєродонецьку вже близько двох років триває протистояння між мером і міською радою. Глава фракції Оппоблока в міськраді за одну ніч після виборів знайшов порозуміння з депутатами з «Батьківщини» і радикальними "патріотами" і створив своє царство в місті. Навколо цього тривають численні судові позови до сих пір», - підкреслив він. 

Тука додав, що одночасно вже близько року надходять численні скарги від підприємців Луганської області на тиск з боку обласної влади. 

«Відбувся досить гучний скандал з блокуванням вулиць в Севєродонецьку. Відомому активісту Олександру Романовському (Батьківщина, - ред.) нещодавно спалили будинок. Неодноразово говорив про те, що мене турбують негативні зміни в області, які відбуваються останнім часом», - сказав Георгій Тука. 

Як повідомляв «Детектор медіа», у ніч на п'ятницю, 3 листопада, у Сєверодонецьку знайшли вбитим власника місцевої газети «Северодонецкие страсти» депутата Севєродонецької міськради, радника мера міста Сергія Самарського. Слідство розглядає кілька версій вбивства, головна з них – політичні мотиви.

Поліція назвала основні версії причин вбивства депутата в Сєвєродонецьку - вбивство, пов'язане з політичною, правозахисною діяльністю і активною громадянською позицією, розбійний напад та вбивство, пов'язане з бізнесом. Крім основних версій вбивства депутата міської ради Сєвєродонецька Сергія Самарського, названих раніше, розглядаютьсяжурналістська діяльність і неприязні стосунки.

Народний депутат Сергій Шахов («Воля народу») готовий винагородити будь-якого громадянина, хто зможе надати повноцінну і правдиву інформацію стосовно вбивства Сергія Самарського сумою у 100 тисяч гривень.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1199
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду