Полтавський юрист судиться з суддею та телеканалом «1+1» і звинувачує їх в наклепі

Полтавський юрист судиться з суддею та телеканалом «1+1» і звинувачує їх в наклепі

31 Жовтня 2017
1777
31 Жовтня 2017
19:04

Полтавський юрист судиться з суддею та телеканалом «1+1» і звинувачує їх в наклепі

1777
У Київському районному суді Полтави розпочався розгляд цивільного позову директора юридичної фірми Олександра Ковжоги до Лариси Гольник, судді Октябрського райсуду Полтави та до ТОВ «Телерадіокомпанія «Студія 1+1».
Полтавський юрист судиться з суддею та телеканалом «1+1» і звинувачує їх в наклепі
Полтавський юрист судиться з суддею та телеканалом «1+1» і звинувачує їх в наклепі

Про це повідомляє видання «Коло».

В своїй позивній заяві Олександр Ковжога зазначив, що хоче спростування слів, сказаних суддею Ларисою Гольник в ранковій програмі на каналі «1+1»«На запитання ведучого ранкового шоу Руслана Сєнічкіна «Вам самій погрожували часто?» вона відповіла «Чесно, в мене, навіть зараз таких прямих погроз не було, але виникали ситуації, коли прямо казали, той же Александр Ковжога, що ви не хочете по-доброму, ви там отримаєте результат».

Наразі відео цього сюжету на сайті каналу недоступнее, зазначає видання.

Позивач вимагає визнати недостовірною інформацію слова Лариси Гольник в ефірі телеканалу «1+1» та спростувати її. Раніше Київський райсуд і Апеляційний суд відмовили позивачу.

Після внесення змін у позивну заяву справу знову передали на розгляд в Київський районний суд Полтави. Суддя Оксана Самсонова, яка веде цю справу, прийняла клопотання обох сторін про залучення свідків та доказів.

Інтереси сторони відповідача Лариси Гольник представляє юрист Ігор Гавриленко, ТОВ «Телерадіокомпанія «Студія 1+1» – Сергій Фокін. Позивача представляє адвокат Ігор Шехевцов.

В якості доказу Олександр Ковжога надав суду диск з записом передачі з Ларисою Гольник. Сергій Фокін, представник телеканалу, апелював до того, що наданий Ковжогою диск з записом передачі не може бути використаний як доказ, оскільки він не є ефірною версією.

Сторона обвинувачення заявила відразу двох свідків: Руслана Божка та Дмитра Тарана (прокурора, який представляв сторону обвинувачення у справі відносно міського голови Полтави Олександра Мамая), які мають підтвердити, що Ковжога не погрожував судді. Згодом позивач повідомив про залучення ще трьох свідків. За його словами, це люди, які бачили ефір програми, і можуть підтвердити, що сприйняли слова Гольник як звинувачення Ковжоги у погрозах.

Суддя Самсонова прийняла клопотання обох сторін про залучення свідків та доказів.

Сторона захисту в якості свідків заявила саму Ларису Гольник та Ігора Гавриленка. Крім того, відповідач попросила суд затребувати документи з судів, де є підтвердження, що вона неодноразово зверталася до правоохоронних органів для припинення тиску і втручання в професійну діяльність, які мали місце під час розгляду справи про адміністративне правопорушення, скоєне міським головою Полтави Олександром Мамаєм.

Олександр Ковжога зазначив, що своїми словами на телеканалі «1+1» Лариса Гольник розповсюдила відносно нього недостовірну інформацію, яка ганьбить його честь, гідність та ділову репутацію. Крім того, він вважає дії опонента незаконними і такими, що порушують його права.

Відповідачі повністю заперечують свою провину. Лариса Гольник заявила, що позов Ковжоги проти неї та телеканалу є безпідставним:

Представник телеканалу наголошував, що в разі виникнення претензій, позивач мав звернутися до них з скаргою і вимогою спростування інформації протягом 14 днів, рівно стільки зберігається запис відео. Проте Олександр Ковжога цим правом не скористався. Інші копії не можна вважати належним доказом і розглядати в суді.

Гольник додала, що вона дослівно не пам’ятає, що говорила в ефірі: «Я точно не пам’ятаю, про що я розмовляла. Пройшло багато часу. Я дійсно брала участь в зйомках прямого ефіру на телеканалі «1+1», але стверджувати, що саме таку інформацію я озвучувала, я не можу».

Наступне засідання у цій справі відбудеться за місяць – 28 листопада, на нього викличуть заявлених свідків.

Нагадаємо, у червні 2016 року голова Жовтневого районного суду Полтави Олександр Струков відмовився давати коментар журналістам телеканалу «Лтава» та інших ЗМІ щодо скандальної справи, у якій суддя Лариса Гольник звинувачує мера Полтави Олександра Мамая та його екс-заступника Дмитра Трихну у пропозиції хабара.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1777
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду