Виявлено механізм накручування кількості переглядів на YouTube

Виявлено механізм накручування кількості переглядів на YouTube

8 Жовтня 2017
2715
8 Жовтня 2017
10:01

Виявлено механізм накручування кількості переглядів на YouTube

2715
Користувачі YouTube виявили баг, який дозволяє обійти деякі обмеження сервісу і вивести будь-який ролик в топ.
Виявлено механізм накручування кількості переглядів на YouTube
Виявлено механізм накручування кількості переглядів на YouTube

Про це повідомляє видання vc.ru з посиланням на представників одного із сервісів для просування відео, які забажали зберегти анонімність.

За їх твердженням, в YouTube створюється плейлист з двома відеороликами: першим ставиться будь-яке відео, а другим йде ролик, для якого необхідно накрутити перегляди. Під час встановлення плейлиста на сайт можна змінити код, встановивши в першому ролику час запуску на останній секунді. В плейлисті задається параметр автоматичного відтворення  autoplay = 1, при якому YouTube не враховує перегляди. Однак через баг це правило поширюється тільки на перше відео, а перегляд другого YouTube вже зараховує.

Потім отримані плейлисти у вигляді невидимих ​​фреймів вбудовуються в сайти, де програються фоном і без звуку весь час, поки користувач, який зайшов, залишається на сторінці.

Для демонстрації роботи бага співрозмовники vc.ru створили спеціальну сторінку. Поки редактор читав на ній опис роботи бага, в історії його YouTube-аккаунта з'явилося відео, яке він не дивився.

За словами співрозмовників vc.ru, така схема використовується в основному для накрутки переглядів трейлерів фільмів і кліпів деяких музичних виконавців. Так, за їхніми словами, трейлер російського фільму «Днюха» набрав більше 1 млн переглядів і вийшов в тренди YouTube протягом доби після завантаження.

У серпні з подібною скаргою в службу підтримки YouTube звертався один з користувачів. За його словами, деякі сайти використовують таку схему «заради легкого заробітку». Користувач також детально описав принцип роботи одного із сервісів для створення таких фреймів. Автор скарги зазначив, що такі методи порушують правила YouTube і ведуть до спотворення статистики, створення нерелевантною добіркою рекомендацій, незручностей користувачів і збитку рекламодавцям, які оплачують рекламу на «невидимому ролику».

Поки представники Google не відповіли на запит vc.ru. На скаргу користувача в службу підтримки YouTube в серпні експерт компанії відповів, що передав інформацію про технічні характеристики роботи скрипта інженерам.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2715
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду