У МЗС Росії прокоментували видворення з України співробітника НТВ

У МЗС Росії прокоментували видворення з України співробітника НТВ

5 Жовтня 2017
1325
5 Жовтня 2017
18:30

У МЗС Росії прокоментували видворення з України співробітника НТВ

1325
Департамент інформації і друку МЗС Росії прокоментував депортацію з території України кореспондента «НТВ» В'ячеслава Немишева, затриманого напередодні в Києві. Як повідомлялося, СБУ вирішила видворити кореспондента НТВ з України «через діяльність, яка шкодить національним інтересам України».
У МЗС Росії прокоментували видворення з України співробітника НТВ
У МЗС Росії прокоментували видворення з України співробітника НТВ

Про це йдеться на сайті МЗС РФ. 

У російському МЗС назвали причини депортації Немишева «безглуздими» і звинуватили Україну в систематичному «грубому порушенні прав російських ЗМІ», а також у «гоніннях на незалежних місцевих журналістів, яке посилюється».

Є у заяві і про «класичний тоталітаризм», і про «придушення інакомислення», і навіть про «правове свавілля щодо російських журналістів».

«Виконання будь-якого редакційного завдання на Україні для російських працівників ЗМІ стало прирівнюватися до відрядження в зони підвищеної небезпеки, оскільки ніяких гарантій їх безпеки, комфортних і спокійних умов роботи ця держава надати не може», - поскаржилися в департаменті  інформації і друку МЗС Росії.

Як повідомляв «Детектор Медіа», в четвер, 5 жовтня, Служба безпеки України депортувала до Росії журналіста російського телеканалу НТВ В'ячеслава Немишева, затриманого 4 жовтня у Києві. Громадянина Росії Немишева затримали у Києві працівники поліції за скоєння дрібного правопорушення. Під час встановлення його особи правоохоронці виявили у нього акредитаційне посвідчення фейкового «Міністерства інформаційної політики ДНР», так звану «військову акредитацію». Це стало підставою для залучення співробітників СБУ для перевірки затриманого.

За інформацією Служби безпеки України, кореспондент НТВ В’ячеслав Немишев з весни 2016 до осені 2017 року «працював» на тимчасово окупованій терористами території України.

«Він підготував низку брехливих антиукраїнських матеріалів для ЗМІ на замовлення російських кураторів та в інтересах верхівки бойовиків для виправдання та популяризації їх протиправної діяльності в інформаційному просторі», - зазначає СБУ.

Служба безпеки України вирішила видворити кореспондента НТВ з України «через діяльність, яка шкодить національним інтересам України».

Сьогодні, 5 жовтня, о четвертій ранку Немишева було примусово повернуто до РФ на пункті пропуску «Сеньківка». Йому заборонено в'їзд до України на три роки.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1325
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду