Іспанська влада заблокувала сайт реєстрації виборців  через референдум в Каталонії

Іспанська влада заблокувала сайт реєстрації виборців через референдум в Каталонії

1 Жовтня 2017
784
1 Жовтня 2017
15:32

Іспанська влада заблокувала сайт реєстрації виборців через референдум в Каталонії

784
Влада Іспанії намагається запобігти референдуму про незалежність Каталонії, який влаштували сьогодні, 1 жовтня, в цій автономній області, і заблокувала систему, куди вносять дані про тих, хто вже проголосував.
Іспанська влада заблокувала сайт реєстрації виборців  через референдум в Каталонії
Іспанська влада заблокувала сайт реєстрації виборців  через референдум в Каталонії

Про це повідомляє «Громадське телебачення».

За її словами кореспондентки Ольги Токарюк, яка перебуває на місці подій у Барселоні, через це процес голосування проходить дуже повільно, поблизу дільниць утворилися великі черги.

«Біля дільниць стоять по кілька сотень людей. На двох дільницях, де ми були, попереджають, що от-от може прибути спецназ, тому що у сусідніх школах розганяли людей», — розказала вона.

Як повідомляє «Радіо Свобода», у результаті сутичок з поліцією в іспанському регіоні Каталонія постраждали щонайменше 38 людей, повідомили представники служб екстреної допомоги в регіоні. Водночас влада заявила, що травми не були серйозними.

Газета El Periodico повідомила, що поліція застосувала гумові кулі в одному з центральних районів Барселони з метою перешкодити голосуванню.

Урядовці Каталонії заявили, що близько трьох чвертей з приблизно 2300 виборчих дільниць відкриті для голосування, хоча представники центрального уряду кажуть – більш ніж половина закриті.

Чиновники Каталонії закликали людей і далі продовжувати голосувати, попри спротив поліції.

Лідер Каталонії Карлес Пучдемон проголосував у провінції Жирона, в іншому, ніж планував раніше, місці, і заявив, що в центрального уряду буде 48 годин на те, щоб покинути регіон, якщо виборці скажуть «так» на референдумі.

Нагадаємо, згідно з опитуваннями, приблизно 40% всіх жителів 7,5-мільйонної Каталонії підтримують рішення відокремитись від Мадрида, тоді як більшість жителів регіону, які висловлюються проти, хочуть провести референдум, щоб визначити його долю.

Нагадаємо, в Іспанії соціальну мережу Facebook оштрафували за незаконне використання даних користувачів.

Фото: Twitter Ольги Токарюк

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
784
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду