Оголошено у розшук екс-гендиректора Луганської ОДТРК Родіона Мірошника, який працює на «ЛНР»

Оголошено у розшук екс-гендиректора Луганської ОДТРК Родіона Мірошника, який працює на «ЛНР»

26 Вересня 2017
1755
26 Вересня 2017
19:39

Оголошено у розшук екс-гендиректора Луганської ОДТРК Родіона Мірошника, який працює на «ЛНР»

1755
Прокуратура Луганській області повідомила про зміну підозри колишньому депутату Луганської обласної ради, колишньому генеральному директору Луганської ОДТРК, а нині посадовій особі так званої адміністрації терористичної організації «ЛНР» Родіону Мірошнику.
Оголошено у розшук екс-гендиректора Луганської ОДТРК Родіона Мірошника, який працює на «ЛНР»
Оголошено у розшук екс-гендиректора Луганської ОДТРК Родіона Мірошника, який працює на «ЛНР»

Про це повідомляє Liga.net з посиланням на прес-службу Генпрокуратури.

Прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 109 (Умисні дії, спрямовані на пособництво насильницькому поваленню конституційного ладу і захопленню державної влади), ч. 2 ст. 110 (Умисні дії, спрямовані на зміну меж території і державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України), ч. 1 ст. 258-3 (Участь в діяльності терористичної організації) КК України стосовно депутата Луганської обласної ради VI скликання Родіона Мірошника.

Санкція ст. 258-3 КК передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 8 до 15 років з конфіскацією майна.

Як повідомляється, зараз «так званий чиновник забезпечує інформаційну політику і здійснює пропаганду діяльності ЛНР на окупованій території Луганської області, порушуючи інтереси громадян України, які проживають на зазначеній території».

«Оскільки зазначений громадянин переховується від органів слідства і суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності на тимчасово окупованій території Луганської області, його оголошено в розшук і на підставі постанови суду розпочато спеціальне досудове розслідування», - відзначили в прес-службі.

У прес-службі прокуратури Луганської області інформацію,  щодо у повідомленні йдеться саме про Родіона Мірошника,  не спростували.

За інформацією Liga.net, Родіон Мірошник був прес-секретарем Олександра Єфремова, коли той був головою державної адміністрації Луганської області до 2005 року. Під час президентських виборів 2004 року Мірошник виконував обов'язки прес-секретаря кандидата в президенти Віктора Януковича. Деякий час спочатку гібридної війни на Донбасі переховувався в Москві, а потім повернувся в окупований Луганськ.

Нагадаємо, у квітні 2014, після зміни влади в Україні, Державний комітет телебачення і радіомовлення звільнив Родіона Мірошника з посади генерального директора Луганської обласної державної телерадіокомпанії та достроково розірвав з ним контракт. Він не погодився зі своїм звільненням і подав до суду. У травні депутатська фракція «Партії регіонів» висунула його як кандидата у члени Нацради.Того ж місяця суд поновив його на посаді гендиректора Луганської ОДТРК.

28 травня Ленінський районний суд Луганська під головуванням судді Олени Бугери розглянув цивільну справу за позовом колишнього ген директора Луганської обласної державної телерадіокомпанії (ОДТРК) Родіона Мірошника до Держкомтелерадіо України та Луганської ОДТРК і задовольнив позовні вимоги щодо скасування наказу Держкомтелерадіо про його звільнення. Суд також постановив поновити пана Мірошника на роботі і виплатити йому середньомісячний заробіток за час вимушеного прогулу.

На виконання рішення Ленінського районного суду міста Луганська від 28 травня 2014 року генерального директора Луганської ОДТРК Родіона Мірошника наказом Держкомтелерадіо України від 4 червня поновлено на роботі. Водночас Держкомтелерадіо заявив про незгоду з рішенням суду і про намір звернутися з апеляційною скаргою до Ленінського районного суду Луганська.

Наказом Держкомтелерадіо від 4 грудня 2014 року з 8 грудня на першого заступника генерального директора Луганської ОДТРК Віталія Гаркушу були покладені обов'язки генерального директора. Цим же наказом колишнього генерального директора Луганської ОДТРК Родіона Мірошника звільнили з посади за власним бажанням. У грудні стало відомо, що колишній гендиректор Луганської ОДТРК Родіон Мірошник призначений заступником керівника терористів «ЛНР» Ігоря Плотницького.

У березні 2015 року виконуючим обов'язки генерального директора Луганської обласної державної телерадіокомпанії (ОДТРК) «ЛОТ» було призначено луганського журналіста, депутата Луганської обласної ради Андрія Шаповалова.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1755
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду