ZIK повідомляє про напад на знімальну групу «Житлоблуду» під Києвом

ZIK повідомляє про напад на знімальну групу «Житлоблуду» під Києвом

13 Вересня 2017
1452
13 Вересня 2017
16:50

ZIK повідомляє про напад на знімальну групу «Житлоблуду» під Києвом

1452
Сьогодні, 13 вересня, у приміщенні Чабанської селищної ради (Київська область) двоє невідомих напали на знімальну групу проекту «Житлоблуд» телеканалу ZIK
ZIK повідомляє про напад на знімальну групу «Житлоблуду» під Києвом
ZIK повідомляє про напад на знімальну групу «Житлоблуду» під Києвом

По це йдеться в релізі каналу.

Повідомляється, що під час підготовки чергового випуску програми знімальна група проекту «Житлоблуд» приїхала у селище Чабани, де місцеві екологи протестують проти зведення забудовником ТОВ «Покровський двір» житлового комплексу поблизу річки Дніприк.

«Ще заздалегідь, дев’ять днів тому, ми написали запит у селищну раду, щоб вони надали нам коментар (тоді як, за законом, відповідь розпорядник інформації повинен надати не пізніше 5-ти днів з моменту отримання запиту, – ZIK). Йшлося про звичайні питання: що будується або ж чи законне виділення землі. Однак нас запевнили, що запит обробили та направили… чогось до Львова. Однак до нас ця відповідь так і не дійшла. Тож ми вирішили поїхати до селищної ради та отримати коментар щодо цього будівництва», – розповіла креативний продюсер проекту Оксана Шав’як.

За повідомленням каналу, аби поставити свої запитання заступнику очільника сільради, журналісти пішли до сесійної зали. Однак, як зазначено, «місцева влада зустріла журналістів непривітно», а присутні у залі «нахабно ображали ZIK,  мовляв, журналісти взагалі невідомо чим займаються».

Крім того, зазначено, що пан Бондар образив журналістку проекту Анну Закутську, а присутні у залі чоловіки «заважали роботі телекамер, били оператора по ногах і штовхали режисера».

«Аня намагалась все ж отримати коментар щодо забудови, яка нас цікавить, та у відповідь він лише ображав і запевняв, що за вказаною адресою жодного будівництва не відбувається», – зазначила пані Шав’як.

За повідомленням прес-служби, знімальна група викликала поліцію та наразі чекає приїзду правоохоронців.

Нагадаємо,у  лютому на знімальну групу проекту «Лікарських таємниць» телеканалу ZIK напали у Бориспільській центральній районній лікарні (Київська область). 

У травні головний лікар Харківської обласної клінічної лікарні Богдан Федек не дав знімальній групі проекту «Лікарських таємниць» провести зйомку. 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1452
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду