Порошенко ввів у дію рішення РНБО щодо посилення заходів з кібербезпеки

Порошенко ввів у дію рішення РНБО щодо посилення заходів з кібербезпеки

31 Серпня 2017
1333
31 Серпня 2017
14:17

Порошенко ввів у дію рішення РНБО щодо посилення заходів з кібербезпеки

1333
Президент України Петро Порошенко підписав рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) від 10 липня про посилення заходів з кібербезпеки держави
Порошенко ввів у дію рішення РНБО щодо посилення заходів з кібербезпеки
Порошенко ввів у дію рішення РНБО щодо посилення заходів з кібербезпеки

Про це повідомляється на сайті Порошенка.

«Згідно з Указом Уряд за участю СБУ має підготувати та подати на розгляд парламенту законопроект щодо розмежування кримінальної відповідальності за злочини у сфері використання електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), систем та комп’ютерних мереж і мереж електрозв’язку, вчинені щодо державних та інших інформаційних ресурсів, щодо об’єктів критичної інформаційної інфраструктури та інших об’єктів, а також відповідного розмежування підслідності», – повідомляється в документі.

Крім того, уряд у тримісячний строк має врегулювати питання щодо заборони державним органам, підприємствам, установам і організаціям державної форми власності укладати договори з доступу до інтернету у провайдерів, у яких немає документів про підтвердження відповідності системи захисту інформації.

Також, відповідно до документа, Кабмін має запровадити механізм залучення фізичних і юридичних осіб на умовах аутсорсингу до кіберзахисту державних електронних інформаційних ресурсів.

У документі є рекомендація Нацбанку невідкладно вжити заходів, спрямованих на удосконалення кіберзахисту системно важливих банків України.

Нагадаємо, 27 червня в Україні сталася масштабна кібератака  врусом Petya.A За фактом кібератаки на українські державні установи та компанії відкрито справу за статтею «втручання в роботу комп'ютерів і комп'ютерних мереж». Зокрема, у Національній поліції України відкрито 909 проваджень за фактами кібератак, відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Як повідомляв «Детектор медіа», Департамент кіберполіції Національної поліції України на 10 липня отримав близько 3 тисяч повідомлень від фізичних і юридичних осіб про блокування роботи комп'ютерної техніки вірусом-шифрувальником Petya.A.

19 липня, в рамках проекту «Розбудова спроможностей кіберполіції», представники Координації проектів ОБСЄ в Україні передали підрозділам кіберполіції Національної поліції України 194 одиниці спеціалізованої техніки.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1333
Читайте також
10.01.2021 11:09
Артем Біденко
для «Детектора медіа»
4 340
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду