Команда Бігуса оприлюднила 18 онлайн-сервісів для розслідувачів

Команда Бігуса оприлюднила 18 онлайн-сервісів для розслідувачів

28 Серпня 2017
2639
28 Серпня 2017
14:10

Команда Бігуса оприлюднила 18 онлайн-сервісів для розслідувачів

2639
Команда Bihus.info оприлюднила добірку інструментів, які можуть бути корисними для журналістів-розслідувачів
Команда Бігуса оприлюднила 18 онлайн-сервісів для розслідувачів
Команда Бігуса оприлюднила 18 онлайн-сервісів для розслідувачів

На сайті детально описаний кожен з 18-ти інструментів:

  1. Google Earth – корисний інструмент для роботи з «земельними» розслідуваннями. Тут зберігаються супутникові зображення всієї земної поверхні, фотографії як сучасні, так і історичні. Карти також показують реальність, орієнтуючи вас за часом і місцевості.
  2. Wikimapia.org – онлайн-енциклопедія, мета якої - відзначити і описати всі географічні об'єкти на Землі. Ресурс неофіційний, але інформативний. Будь-який бажаючий може відзначити яку-небудь будівлю або місце. Тут можна знайти дані, яких немає в офіційних джерелах.
  3. За цим посиланням ви знайдете докладні інструкції для детального і точного пошуку інформації в Google з використанням таких знаків, як +, -, «», |, and, or і інше.
  4. Investigative Dashboard надає користувачам широкий спектр ресурсів та настанов з розслідувальної журналістики. Крім того, на цьому ресурсі - добірки відкритих даних, що мають відношення до різних місць світу - від Абу-Дабі до Замбії. Наприклад, це посилання буде корисне в роботі з корупційними кейсами
  5. Arachnys Compass – сайт з безкоштовними корпоративними, судовими та інформаційними даними по всьому світу.
  6. Social Searcher – цей онлайн-ресурс дозволяє шукати контент в соціальних мережах, в режимі реального часу і надає глибокі аналітичні дані. Користувачі можуть здійснювати пошук без входу в систему в Twitter, Google+, Facebook, Youtube, Instagram, Tumblr, Reddit, Flickr, Dailymotion і Vimeo.
  7. Yomapic – пошук контенту в соцмережах в залежності від місця розташування.
  8. Twitter Advanced Search – ресурс, що дозволяє зробити розширений пошук Twitter.
  9. Whois Lookup – пошук сервера, контактних даних власника за назвою сайту.
  10. Internet Archive – некомерційна онлайн-бібліотека з мільйонами безкоштовних книг, фільмів, програм, музики, сайтів і багато чого іншого.
  11. FotoForensics – за допомогою цього інструменту можна перевірити, чи була фотографія оброблена в Фотошопі.
  12. Offshore LeaksDatabase – база даних, яка містить зібрані майже за 30 років дані про власність офшорних компаній по всьому світу.
  13. GooglePublic Data Explorer містить дані про найбільші організації світу – від Світового банку до МВФ.
  14. Якщо ви працюєте над історіями, що мають відношення до Європи, скористайтеся European DataPortal. Публічні дані на різні теми, включаючи навколишнє середовище, економіку, освіту, охорону здоров'я і багато іншого.
  15. Якщо ви працюєте з державними документами або першоджерелами, DocumentCloud допоможе вам знайти інформацію про людей, місця і організаціях, згаданих в цих документах.
  16. Якщо ви розслідуєте історію, пов'язану з витратами державних структур у вашій країні, спробуйте знайти інформацію в OpenSpending. Сайт містить 1095 наборів даних з державних витрат в 76 країнах.
  17. LittleSis – це ресурс, який збирає інформацію про людей з найвпливовіших кіл суспільства.
  18. OpenCorporates пропонує дані про більш ніж 93 мільйони підприємств по всьому світу

Нагадаємо, у листопаді 2016 року журналіст Денис Бігус повідомив про запуск повнотекстового пошуку по деклараціях чиновників на сайті «Декларації».

Фото: bihus.info

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2639
Читайте також
05.10.2018 13:06
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
2 015
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду