Видавці газет, які ще не зареєстровані Держкомтелерадіо, подаватимуть «Укрпошті» гарантійний лист – НСЖУ

Видавці газет, які ще не зареєстровані Держкомтелерадіо, подаватимуть «Укрпошті» гарантійний лист – НСЖУ

2 Серпня 2017
1873
2 Серпня 2017
09:35

Видавці газет, які ще не зареєстровані Держкомтелерадіо, подаватимуть «Укрпошті» гарантійний лист – НСЖУ

1873
При укладанні договорів на розповсюдження видань, які вже мали договори з «Укрпоштою» , але ще не встигли подати документи до Держкомтелерадіо для внесення у єдиний держреєстр суб’єктів видавничої справи, буде потрібний гарантійний лист. У ньому видавець підтверджує свої зобов’язання подати найближчим часом пакет документів до Комітету на реєстрацію
Видавці газет, які ще не зареєстровані Держкомтелерадіо, подаватимуть «Укрпошті» гарантійний лист – НСЖУ
Видавці газет, які ще не зареєстровані Держкомтелерадіо, подаватимуть «Укрпошті» гарантійний лист – НСЖУ

Таке рішення було ухвалено в ході зустрічі голови Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Сергія Томіленка, першого заступника Держкомтелерадіо Богдана Червака та представників «Укрпошти» , повідомляє прес-служба НСЖУ.

Спілка повідомляє, що найближчим  часом буде надіслано офіційний лист Держкомтелерадіо з цього приводу.

НСЖУ нагадує, що видавці та розповсюджувачі друкованих ЗМІ повинні подавати інформацію про себе до Держкомтелерадіо для внесення відомостей у відповідний державний реєстр.

«Попри те, що його ще не сформовано, "Укрпошта" вимагає для формування каталогу періодичних видань за передплатою свідоцтво про внесення суб’єкта господарювання до Державного реєстру видавців, виготовлювачів і розповсюджувачів видавничої продукції. Через  це дуже багато видань не можуть подати документи», – повідомляє Спілка.

Довідково: у березні цього року набрала чинність нова постанова Камбіну «Про затвердження Порядку ведення Державного реєстру видавців, виготовлювачів і розповсюджувачів видавничої продукції». Попередня постанова «Про Державний реєстр видавців, виготівників і розповсюджувачів видавничої продукції», що діяла з 1998 року, втратила чинність. Дія нової постанови, на відміну від попередньої, поширюється на видавців та розповсюджувачів друкованих ЗМІ.

Відтак, Держкомтелерадіо просить видавців і розповсюджувачів друкованих медіа подавати в Комітет відомості про суб’єкт видавничої справи для внесення Державного реєстру видавців, виготовлювачів і розповсюджувачів видавничої продукції (за додатковою інформацією звертатися за телефоном: (044) 279-51-56– Зеленіна Ірина Юріївна).

Нагадаємо, 20 січня НСЖУ надіслала до генерального директора «Укрпошти» Ігоря Смілянського вимогу розблокувати розрахунки з редакціями. Також спілка зробила запит до «Укрпошти» щодо результатів передплати на 2017 рік на національні та місцеві видання і запропонувала відмовитись від 40-відсоткового підняття тарифів на доставку періодики, розглянути варіант перегляду поштових тарифів на індекс інфляції.

9 лютого НСЖУ повідомило, що «Укрпошта» блокує діяльність національних та місцевих газет, не перераховуючи їм належні кошти за проведену передплату на 2017 рік.

У березні стало відомо, що державне підприємство поштового зв'язку «Укрпошта» планує підняти розмір тарифів не тільки на доставку передплачених газет і журналів, але й різко збільшити тариф за оформлення (приймання) передплати преси поштою. Таке зростання тарифів має знайти своє відображення у відповідному наказі Міністерства інфраструктури України.

Як писав «Детектор медіа», у НСЖУ запропонували відкласти підвищення тарифів на доставку преси до 2018 року. У березні стало відомо, що «Укрпошта» запроваджуватиме нові тарифи поетапно – з 1 липня вони підвищаться наполовину від того зростання, яке хотіли запровадити поштовики, а з 1 січня 2018 року – на повний обсяг підвищення.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1873
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду