Запитувана СБУ інформація у Watcher є конфіденційною – медіаюрист

Запитувана СБУ інформація у Watcher є конфіденційною – медіаюрист

1 Серпня 2017
3235
1 Серпня 2017
12:41

Запитувана СБУ інформація у Watcher є конфіденційною – медіаюрист

3235
Управління Служби безпеки України в Дніпропетровській області, яке просить від маркетингового інтернет-видання Watcher інформацію про власника та IP-адреси, недостатньо аргументувало свої вимоги у запиті
Запитувана СБУ інформація у Watcher є конфіденційною – медіаюрист
Запитувана СБУ інформація у Watcher є конфіденційною – медіаюрист

Про це «Детектору медіа» розказав медіаюрист Інституту масової інформації Максим Ратушний.

За його словами, такі дані мають запитуватися з метою забезпечення державної безпеки України.

«У випадках контррозвідувальної діяльності СБУ, або якоїсь іншої, є дуже чіткі вимоги до таких запитів. А от формулювання "для державної безпеки України" не є аргументом. Напевне, їм більше не було як аргументувати свій запит, – сказав пан Ратушний. – Правові підстави на такий запит у Служби безпеки є. Проте у запиті жодним чином не аргументована і не зазначена реальна підстава. Тобто, чим саме такий запит допоможе забезпечити СБУ безпеку України. Крім цього, інформація, яку запитує СБУ у сайту Watcher , можна віднести до конфіденційної. Тобто, мають бути хоча б якісь аргументи  на користь СБУ, щоб таку інформацію надавали», – сказав пан Ратушний і додав, що Watcher має право відмовити СБУ у відповіді.

За словами медіаюриста, СБУ цікавить, хто є власником сайту.

«Із запита СБУ зрозуміло, що їм важливо зрозуміти, хто є власником або керівником сайту. Тобто вони хочуть отримати документацію, де може бути ім’я власника. Також їм важливо узнати, хто має доступ до адмінки сайту», – пояснив медіаюрист.

«Детектор медіа» звернувся до Головного управління СБУ в Дніпропетровській області по коментар. У прес-службі відомства попросили відправити письмовий запит.

Нагадаємо, 31 липня видання про інтернет-бізнес в Україні та маркетинг в соціальних медіа Watcher повідомило, що Служба безпеки України (СБУ) просить надати інформацію про власника та IP-адреси, які використовуються сайтом.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3235
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду