Україна пояснила Раді Європи, чому вирішила блокувати російські інтернет-ресурси

Україна пояснила Раді Європи, чому вирішила блокувати російські інтернет-ресурси

18 Липня 2017
1481
18 Липня 2017
16:35

Україна пояснила Раді Європи, чому вирішила блокувати російські інтернет-ресурси

1481
Україна відправила до Ради Європи листа, в якому виклала офіційну позицію щодо блокування російських інтернет-ресурсів та впровадження економічних санкцій проти компаній з РФ
Україна пояснила Раді Європи, чому вирішила блокувати російські інтернет-ресурси
Україна пояснила Раді Європи, чому вирішила блокувати російські інтернет-ресурси

РЄ розмістила відповідне сповіщення на своїй платформі з безпеки журналістів, повідомляє «Європейська правда».

«Агресія Російської Федерації та проблеми, з якими стикається Україна, вимагають відповідних заходів. Такі ресурси, як Яндекс, Mail.ru, Вконтакте і Одноклассники вже давно використовуються російськими спецслужбами як інструменти Росії у так званій гібридний війні», – зазначено у листі української сторони.

У документі також повідомляється про те, що розвідувальні органи Росії використовують приватну пошту та іншу конфіденційну інформацію користувачів російських інтернет-ресурсів, щоб маніпулювати громадською думкою шляхом дезінформації, пропаганди та інформаційних атак.

У повідомленні Ради Європи зазначається, що відповідно до статистики, наданої SimilarWeb, 17,55% унікальних візитів на сайт ВКонтакте та 15,15% на сайт «Однокласники» приходили з України. Протягом останніх шести місяців компанія Yandex.ua, пошукова служба та клієнт електронної пошти та п'ятий за величиною веб-сайт в Україні, мав 215 мільйонів відвідувань. Статистика також показує, що більше 50% українців користуються «ВКонтакте».

«Низка правозахисних організацій назвали заборону непропорційним заходом, що обмежує доступ до інформації, проте українські чиновники відстоювали цей крок як національну безпеку, оскільки ця країна є жертвою дезінформації, агітаційних кампаній та кібератак, які використовують дані про українських користувачів, що зберігаються в російських соціальних мережах», – зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, 15 травня Президент України Петро Порошенко своїм указом увів у дію рішення РНБО «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», які передбачають блокування Mail.ru, «Яндекса», соцмереж «ВКонтакте» та «Одноклассники». Крім того, суттєво розширено коло російських телерадіокомпаній, IT-компаній і виробників програмного забезпечення, які потрапили під обмеження. 17 травня після офіційної публікації указ набув чинності, й інтернет-провайдери почали обмежувати доступ до вказаних в указі ресурсів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1481
Читайте також
10.01.2021 11:09
Артем Біденко
для «Детектора медіа»
4 322
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду