ІМІ назвав головних замовників джинси в регіонах

ІМІ назвав головних замовників джинси в регіонах

6 Липня 2017
2349

ІМІ назвав головних замовників джинси в регіонах

2349
За даними моніторингу, найактивнішими замовниками джинси в регіональних медіа є місцеві чиновники та політики
ІМІ назвав головних замовників джинси в регіонах
ІМІ назвав головних замовників джинси в регіонах

У червні 2017 року рівень джинси в регіональних друкованих ЗМІ склав у середньому 7% від загальної кількості матеріалів,  натомість в онлайн-ЗМІ – 4%.

Це показало дослідження рівня замовних матеріалів у місцевих друкованих та онлайн-ЗМІ в десяти регіонах України, проведене ГО «Інститут масової інформації» за підтримки програми У-Медіа Інтерньюз Нетворк.

Порівняно з квітнем, коли проводився попередній моніторинг, рівень матеріалів з ознаками замовності дещо зріс у друкованих виданнях і лишився незмінним в онлайн-ЗМІ.

Рівень політичної джинси зріс як в онлайн-ЗМІ (на 9%), так і в друкованих ЗМІ (на 7%). Тобто співвідношення політичної та комерційної джинси в друкованих ЗМІ склало 74% до 26% зі значною перевагою політичної, тоді як в онлайн-ЗМІ різниця між рівнем політичної (53%) та комерційної джинси (47%) лишилась невеликою.

Серед регіонів, у яких проводився моніторинг, найбільшу кількість матеріалів з ознаками замовності в друкованих ЗМІ було зафіксовано в Миколаєві (19% від загальної кількості матеріалів), у Дніпрі та Харкові (по 9% від загальної кількості матеріалів) і в Херсоні (8%). Найменше матеріалів з ознаками замовності в друкованих ЗМІ було виявлено в Ужгороді (2% від загальної кількості матеріалів).

У онлайн-ЗМІ найбільше джинси було розміщено у медіа Дніпра – 14% та Харкова – 7% від загальної кількості матеріалів. Найнижчим цей показник виявився у Львові та Луцьку – по 1%.

За даними моніторингу, найактивнішими замовниками джинси в регіональних медіа є місцеві чиновники та політики. Наприклад, у Дніпрі – мер міста Борис Філатов та голова Дніпропетровської ОДА Гліб Пригунов, у Харкові – голова Харківської ОДА Світлана Світлична, в Одесі – мер міста Генадій Труханов.

З партій найбільше матеріалів з ознаками замовлення зафіксовано на користь:

Олега Ляшка (Радикальна партія) в луцьких та харківських ЗМІ;

Олександра Вілкула у ЗМІ Запоріжжя, Дніпра та Миколаєва;

партії «Батьківщина» в миколаївських та ужгородських ЗМІ (проте було зафіксовано і антипіар проти цієї політичної сили та її лідерки Юлії Тимошенко);

«Нашого краю» в миколаївських ЗМІ;

партії «Відродження» в харківських ЗМІ.

 

Моніторинг проводився в десяти обласних центрах України (Запоріжжя, Ужгород, Одеса, Дніпро, Миколаїв, Херсон, Луцьк, Полтава, Львів, Харків), у кожному місті аналізувалось по два ключових місцевих друкованих та два інтернет-ЗМІ. Загалом було проаналізовано 114 новин у друкованих ЗМІ та 6000 новин в онлайн-ЗМІ.

Моніторинг проводився в рамках Українського медійного проекту (У-Медіа), що здійснюється міжнародною неурядовою організацією «Інтерньюс» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2349
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Маргарита
2477 дн. тому
Гліб Пригунов нe є головою ОДА,ним є Валeнтин Рeзнічeнко.Пригунов голова обласноі ради.нe знаю,чи важливо цe,алe вирішила уточнити
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду