The Wall Street Journal опублікував колонку Володимира Гройсмана про реформи в Україні

The Wall Street Journal опублікував колонку Володимира Гройсмана про реформи в Україні

5 Липня 2017
1178

The Wall Street Journal опублікував колонку Володимира Гройсмана про реформи в Україні

1178
«Ми випереджаємо графік дерегуляції енергетики і подолання корупції та в результаті зростаємо», - пише український прем’єр.
The Wall Street Journal опублікував колонку Володимира Гройсмана про реформи в Україні
The Wall Street Journal опублікував колонку Володимира Гройсмана про реформи в Україні

4 липня американське видання The Wall Street Journal опублікувало колонку прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана про реформи під назвою «Позитивні зміни відбуваються в Україні».

Матеріал на сайті The Wall Street Journal доступний для перегляду за передплатою в розділі «Опінії», але витримки з колонки оприлюднено на Урядовому порталі.

Володимир Гройсман написав, що в Україні відбуваються позитивні зміни, і, попри непрості випробування, уряд проводить необхідні реформи для покращення життя громадян.

«Коли я став прем’єр-міністром у квітні 2016 року, наше головне завдання було стабілізувати ситуацію в країні. Нам потрібно було якомога швидше встановити нові прозорі правила в багатьох сферах – боротьбі з корупцією, створенні сприятливого ділового клімату. Ми працювали багато. І цифри це доводять. Після 17% падіння в 2014-2015 роках у 2016 році ВВП зріс на 2,3%. Минулорічна доповідь Європейської комісії стверджує, що ми вийшли на безпрецедентний рівень змін, і продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом за програмою реформ обсягом 17 млрд дол. також доводить це», – написав пан Гройсман.

У колонці йдеться, що перетворення не даються легко, втім, головний принцип роботи – залишатися прозорими й відкритими в обговоренні й ухваленні будь-яких рішень. Так було з рішенням про встановлення ринкової вартості газу для всіх користувачів – на рік раніше, аніж цього очікував МВФ, так було із зобов’язанням всіх держструктур використовувати систему електронних закупівель, яка отримала чимало міжнародних нагород.

«Ми пишаємося нашими досягненнями і встановлюємо п’ять ключових пріоритетів, які плануємо досягти до 2020 року. Завдання – прискорювати економічний ріст задля розвитку бізнесу, створення нових робочих місць, підвищення зарплат; встановлювати ефективні правила державного управління та використання державних коштів; боротися з корупцією; підвищувати рівень безпеки та задовольняти потреби громадян у охороні здоров’я», - написав пан Гройсман.

На думку прем’єр-міністра, досягнення означених цілей відкриє нові перспективи й можливості для України. Він нагадав, що Україна – член Світової організації торгівлі, між Україною та ЄС діє Угода про зону вільної торгівлі та безвізовий режим пересування, невдовзі на повну силу запрацює режим вільної торгівлі з Канадою. Окрім того, при Кабінеті Міністрів створено Офіс супроводження інвестицій, а нещодавно Європейська бізнес-асоціація, яка об’єднує великі компанії, що працюють в Україні, оприлюднила Індекс інвестиційної привабливості держави – найвищий за останні 6 років.

«Обсяг прямих іноземних інвестицій минулого року становив 4,41 млрд дол., це на 17% вище за показник 2015 року. Україна має велике майбутнє. Спільно з міжнародними партнерами ми досягнемо його. І цього четверга, 6 липня, ми матимемо можливість розширити коло підтримки – завдяки великому форуму, присвяченому питанням реформ в Україні», - написав прем’єр-міністр України.

Нагадаємо, 29 грудня 2016 року The Wall Street Journal опублікував колонку українського олігарха Віктора Пінчука під назвою «Україна повинна зробити болючі компроміси заради миру з Росією», яка містила наступні тези:

- Крим не повинен бути повернутий Україні - а сам зможе приєднатися, років через 15-20, коли Україна стане стабільною і процвітаючою країною;

- Вибори в ОРДЛО треба проводити навіть при тому, що Україна не отримає повний контроль над цими територіями і кордоном;

- Крим не повинен встати на шляху угоди з Росією, яка призведе до встановлення миру;

- Щоб не турбувати нервових сусідів, потрібно відкласти спроби стати членом ЄС і НАТО в найближчій або середньостроковій перспективі.

На початку січня 2017 року The Wall Street Journal опублікував колонку заступника глави Адміністрації президента України Костянтина Єлісєєва під назвою «Повага до України вкрай важлива для досягнення тривалого миру», у якій він назвав пропозицію «компромісу» пана Пінчука неможливою.

У лютому стало відомо, що Служба безпеки України розпочала розслідування щодо посягання Віктором Пінчуком на територіальну цілісність України через висловлене в його колонці бачення на розв’язання конфлікту на Донбасі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1178
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду