МЗС першим отримає від НАТО допомогу з кіберзахисту – Грицак

МЗС першим отримає від НАТО допомогу з кіберзахисту – Грицак

4 Липня 2017
1099

МЗС першим отримає від НАТО допомогу з кіберзахисту – Грицак

1099
У рамках допомоги НАТО для захисту від кібератак Міністерство закордонних справ України (МЗС) першим отримає відповідне обладнання
МЗС першим отримає від НАТО допомогу з кіберзахисту – Грицак
МЗС першим отримає від НАТО допомогу з кіберзахисту – Грицак

Про це голова Служби безпеки України Василь Грицак повідомив сьогодні, 4 липня, на брифінгу з нагоди надання НАТО допомоги Україні щодо кібербезпеки, повідомляє «Укрінформ».

«МЗС України першим отримає допомогу. Рішення про це було прийнято ще 2 роки назад і можу сказати, що найближчим часом там буде установлена техніка і датчики», - сказав пан Грицак.

Він повідомив, що загалом Україна наразі отримала допомогу у розмірі 1 мільйона євро. За його словами, українські фахівці готові працювати з новим обладнанням. Також він зазначив, що в допомогу від НАТО входить не лише техніка, а й ще проведення тренінгів для українських спеціалістів.

За його словами, необхідна співпраця як представників державних установ, так і представників IT-бізнесу в питаннях кіберзахисту: «Ми повинні виступати одним фронтом».

У свою чергу заступник генерального секретаря НАТО з нових викликів безпеці Сорін Дукару зазначив, що Альянс готовий співпрацювати з Україною, бо вважає її своїм стратегічним партнером. Він повідомив, що рішення про надання допомоги прийняли вісім країн НАТО, які є учасниками Трастового фонду – це Румунія, Естонія, Португалія, Туреччина, Угорщина, США, Албанія та Італія.

«Кіберзахист – це груповий спорт, це спільна співпраця», – сказав він.

Як писав «Детектор медіа», у зв’язку із потужними кібератаками, які зазнала 27 червня Україна, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив НАТО посилить співпрацю з Україною у цій сфері

30 червня стало відомо, що Україною і НАТО започаткована спільна платформа у протидії гібридній війні є потенційним інструментом для зміцнення кібероборони сторін.

4 липня у Києві заступник генерального секретаря НАТО Сорін Дукару, голова Служби безпеки України (СБУ) Василь Грицак та заступник директора Румунської служби інформації Крістіан Бізадя підписали угоду «Про реалізацію Трастового фонду України - НАТО з питань кібербезпеки».

Нагадаємо, за фактом масштабної кібератаки на українські державні установи та компанії відкрито справу за статтею «втручання в роботу комп'ютерів і комп'ютерних мереж».

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман назвав кібератаку на українські державні органи і компанії «безпрецедентною».

Народний депутат України Антон Геращенко заявив, що кібератаку під видом вірусу-здирника було організовано спецслужбами РФ. Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов також заявив про «російський слід» кібератаки.

З 27 червня до Національної поліції України з повідомленнями про блокування роботи комп'ютерної техніки вірусом-шифрувальником звернулися 1508 юридичних та фізичних осіб.

Нині СБУ бореться з вірусом Petya спільно з FBI, NCA та кібербезпековими інституціями.

На фото - Василь Грицак

Фото: Укрінформ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1099
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду