У Лимані депутати вимагають від місцевої газети спростування інформації про міського голову

У Лимані депутати вимагають від місцевої газети спростування інформації про міського голову

30 Червня 2017
1483
30 Червня 2017
16:24

У Лимані депутати вимагають від місцевої газети спростування інформації про міського голову

1483
Депутати Лиманської міської ради Донецької області вимагають від видання «Лиманська сторона» спростування інформації, що стосувалася декларації майнових статків міського голови та погрожують журналістам судом
У Лимані депутати вимагають від місцевої газети спростування інформації про міського голову
У Лимані депутати вимагають від місцевої газети спростування інформації про міського голову

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

За словами журналістки газети Віолоети Цуркан, 26 червня депутати прийшли до редакції, вели себе зухвало і погрожували колективу, що «затягають» по судам.  

Зазначено, що напередодні, 14 червня, у газеті «Лиманська сторона» вийшла стаття із заголовком «Суд наложил арест на имущество городского головы Лимана». Також стаття була опублікована на сайті інформагенції «Вчасно».

ІМІ повідомляє, що свої вимоги депутати виписали у заяві, яку занесли у редакцію газети. У заяві, зокрема, зазначено, що начебто цією статтею розпочато інформаційну кампанію по дискредитації Петра Цимідана як міського голови: «...У гонитві за сенсацією були передруковані Вами матеріали з різних сайтів та з інформаційного ресурсу “Вчасно”. Матеріали носять явно замовний характер - факти переплутані, а в заголовку зазначена інформація, яка не відповідає ухвалі суду й зачіпає честь та гідність Цимідана П. Ф., уповноваженого виборцями Лиману виконувати функції голови Лиманської об'єднаної громади».

Окрім того, у заяві працівників редакції звинувачують у непрофесіоналізмі та заангажованості, а інформацію, викладену у статті, – недостовірною.

Депутати вимагають спростування інформації, публічного вибачення «особисто редактора газети “Лиманська сторона” О. Шилова». А у випадку, якщо спростування не буде опубліковане, справа дійде до суду, де будуть вимагати матеріального відшкодування за завдану моральну шкоду. Підписи під заявою депутатів від Опозиційного блоку – А. Коломацький та Р. Пасічник.

Журналісти видання «Лиманская сторона» Віолета Цуркан та Роман Пунін написали заяву у поліцію щодо закликів до насильства в їх бік у соціальних мережах, про що ІМІ повідомляв. Міському голові Петрові Цимідану прокуратура вручила підозру. З 8 червня НАЗК займається перевіркою декларацій пана Цимідана за 2015-16 роки.

У червні журналіст видання «Лиманська сторона» Роман Пунін повідомив про системний тиск та розповсюдження неправдивої інформації про нього та колегу Віолету Цуркан на одному з місцевих сайтів.

Як повідомляє редакція газети, атака на журналістів видання почалася після проведення низки розслідувань про доходи міського голови і розкриття схем відмивання бюджетних коштів у Лимані. Зокрема, йдеться про матеріал від 2 грудня 2016 року «Хто з ким в Лимані “дружить” за бюджетні гроші, або, як “заробити” півмільйона». А також матеріал від 14 червня 2017 року «Суд наклав арешт на майно міського голови Лимана».

Фото – «Вчасно»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1483
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду