«Голос Америки» проти СРСР»: Крим.Реалії розповіли, з чим порівняли їх роботу

«Голос Америки» проти СРСР»: Крим.Реалії розповіли, з чим порівняли їх роботу

26 Червня 2017
1579
26 Червня 2017
10:45

«Голос Америки» проти СРСР»: Крим.Реалії розповіли, з чим порівняли їх роботу

1579
Прибічники анексії Криму вважають видання «антиросійським» і звинувачують у веденні на півострові «підривної діяльності»
«Голос Америки» проти СРСР»: Крим.Реалії розповіли, з чим порівняли їх роботу
«Голос Америки» проти СРСР»: Крим.Реалії розповіли, з чим порівняли їх роботу

У анексованому Росією Криму, схоже, почалася масована кампанія проти видання Крим.Реалії. Під час «круглого столу» у Сімферополі на тему «Україна-Крим-Росія: про що мовчать ЗМІ?» президент Регіонального інституту політичних комунікацій, кримський політолог Іван Мезюхо звинуватив видання у веденні «підривної діяльності».

Про це повідомляють самі Крим.Реалії.   

«Підривну діяльність ведуть Крим.Реалії – це проект української редакції Радіо Свобода, міжнародного ЗМІ. І треба говорити абсолютно відверто, що люди, які дають інтерв'ю цьому засобу масової інформації, фактично потурають роботі цього антиросійського ЗМІ в Криму, а значить, потурають підривній діяльності проти Росії на території Кримського півострова», – сказав Мезюхо.

«По суті, Крим.Реалії зараз ведуть ту ж роботу, що і вів «Голос Америки» проти СРСР», – зазначив він.

Експерти «Регіонального інституту політичних комунікацій» в Криму вважаються лояльними до проросійського так званого керівництва анексованого півострова.

Нагадаємо, 21 червня на кримському сайті «Кримінформ», який пов'язують з «урядом» Криму, була опублікована стаття «Невільні реалії. Скільки коштує Батьківщину продати», в якій йдеться про діяльність редакції Крим.Реалії. У тексті названі прізвища семи кримчан і севастопольців, які, як стверджується в публікації, співпрацюють з Радiо Свобода, що, на думку цитованих «експертів», «класифікується як державна зрада».

Як повідомляв «Детектор Медіа», президент RFE/RL Томас Кент назвав статтю глибоко спотвореним і оманливим описом діяльності Радiо Свобода (Radio Free Europe/Radio Liberty). Він наголосив, що Радiо Свобода працює в Криму у відповідь на вимогу громадян про надання достовірної інформації.

Навесні 2016 року в Криму відбулися масові обшуки у низки незалежних журналістів, яких підозрювали у співпраці з Крим.Реалії. Щодо автора Крим.Реалії і Радiо Свобода Миколи Семени ФСБ Росії порушила кримінальну справу за підозрою в «закликах до порушення територіальної цілісності Росії». Кримінальна справа, передана до суду, складається з шести томів, Семені загрожує близько п'яти років ув'язнення. Наразі у підконтрольному російській владі Залізничному районному суді Сімферополя проходить судовий процес над 67-річним журналістом. Його прізвище внесли до російського списку екстремістів.

У серпні 2016 року сайт Крим.Реалії за розпорядженням підконтрольної Кремлю прокуратури Криму був заблокований на всій території півострова.

Фото: Фокус

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1579
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду