Назвати роботу журналіста Радiо Свобода державною зрадою є посяганням на їхню безпеку та професію - президент RFE/RL

Назвати роботу журналіста Радiо Свобода державною зрадою є посяганням на їхню безпеку та професію - президент RFE/RL

22 Червня 2017
1259
22 Червня 2017
16:04

Назвати роботу журналіста Радiо Свобода державною зрадою є посяганням на їхню безпеку та професію - президент RFE/RL

1259
Радiо Свобода працює в Криму у відповідь на вимогу громадян про надання достовірної інформації, наголосив Томас Кент
Назвати роботу журналіста Радiо Свобода державною зрадою є посяганням на їхню безпеку та професію - президент RFE/RL
Назвати роботу журналіста Радiо Свобода державною зрадою є посяганням на їхню безпеку та професію - президент RFE/RL

Президент RFE/RL Томас Кент висловив обурення статтею «Несвободные реалии. Сколько стоит Родину продать», яка вийшла 21 червня на кримському сайті «Крыминформ», назвавши її «глибоко спотвореним й оманливим описом діяльності Радiо Свобода (Radio Free Europe/Radio Liberty)».

Про це повідомляють Крим.Реалії.

21 червня на кримському сайті «Крыминформ», що перебуває під контролем призначеного Москвою так званого міністра внутрішньої політики, інформації та зв'язку анексованого Росією Криму Дмитра Полонського, опубліковано статтю «Несвободные реалии. Сколько стоит Родину продать» щодо діяльності редакції Крим.Реалії. У публікації російські експерти стверджують, начебто видання веде «підривну діяльність» на російській території та «втручається в російські політичні процеси».

 «Радiо Свобода керується принципами демократичних цінностей і плюралізму, які поділяють держави в усьому світі, включаючи Росію і США, ‒ йдеться в заяві пана Кента. - Відповідно до американського законодавства, редакції є незалежними від уряду США. Наші журналісти не приймають жодної сторони в жодних конфліктах і не надають допомоги жодній державі. Їхнє завдання ‒ повідомляти новини настільки достовірно, наскільки це можливо».

«Ми знаємо про ризики, з якими стикаються наші репортери, і не тільки в Україні, і безпека кожного з них є нашим пріоритетом. Ми надаємо допомогу і захист, підтверджуючи ті цінності, які ми пов'язуємо з їхнім благополуччям і важкою роботою. Назвати роботу будь-якого журналіста Радiо Свобода державною зрадою є посяганням на їхню безпеку та їхню професію», ‒ зазначив Томас Кент.

За словами президента RFE/RL, в анексованому Росією Криму «докладають усіх зусиль для залякування незалежних журналістів, щоб закрити інформаційне вікно в світ». «Ми виступаємо проти такої агресії та презирства», ‒ підкреслив Томас Кент.

Як повідомлялося, у 2015 році щодо журналістки Крим.Реалії Ганни Андрієвської, яка переїхала на материкову частину України, на півострові порушили кримінальну справу за підозрою в публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії, її прізвище внесли до російського списку екстремістів.

Навесні 2016 року в Криму відбулись масові обшуки, в тому числі у незалежних журналістів, яких підозрювали у співпраці з Крим.Реалії. Відносно автора Радiо Свобода Миколи Семени на півострові порушили кримінальну справу за підозрою в «закликах до порушення територіальної цілісності Росії». Кримінальна справа, передана до суду, складається з шести томів. Семені загрожує до п'яти років ув'язнення. Наразі в підконтрольному російській владі Залізничному районному суді Сімферополя відбувається судовий процес над 67-річним журналістом, чиє прізвище внесли до російського списку екстремістів.

Президент RFE/RL Томас Кент назвав звинувачення проти Семени частиною узгоджених зусиль російської і такої, що підтримується Росією, влади Криму перешкодити журналістській місії RFE/RL щодо забезпечення незалежної преси для жителів Криму.

У серпні 2016 року сайт Крим.Реалії за розпорядженням підконтрольної Кремлю прокуратури Криму був заблокований на території анексованого півострова.

Як повідомляв «Детектор Медіа», на конференції ОБСЄ «Свобода ЗМІ в умовах нестабільності», що пройшла у Відіні 19-20 червня, секретар НСЖУ, кримська журналістка Олена Юрченко, яка нині працює у Києві в редакції «Крим.Реалії», закликала спільноту звернути увагу на факти придушення свободи слова у Криму.

Фото: Крим.Реалії

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1259
Читайте також
16.03.2017 12:30
Юрій Луканов
для «Детектора медіа»
2 108
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду