На конференції ОБСЄ у Відні член російського Союзу журналістів  оскаржував утиски свободи слова в Криму

На конференції ОБСЄ у Відні член російського Союзу журналістів оскаржував утиски свободи слова в Криму

20 Червня 2017
1963
20 Червня 2017
09:50

На конференції ОБСЄ у Відні член російського Союзу журналістів оскаржував утиски свободи слова в Криму

1963
На конференції ОБСЄ «Свобода ЗМІ в умовах нестабільності», яка розпочалася 19 червня у Відні, керівник севастопольської організації Союзу журналістів Росії Сергій Горбачов намагався спростувати факти утиску свободи слова в Криму і довести, що в анесованому Криму немає проблем в цій сфері
На конференції ОБСЄ у Відні член російського Союзу журналістів  оскаржував утиски свободи слова в Криму
На конференції ОБСЄ у Відні член російського Союзу журналістів  оскаржував утиски свободи слова в Криму

Про це повідомляє «Крим.Реаліі».

За словами Горбачова, він ознайомився з публікаціями українських правозахисників, які представлені для учасників конференції, і не згоден з їх твердженнями.

«Я спеціально приїхав із Севастополя. Я думаю, у вас тут представники Севастополя бувають вкрай рідко ... Я відповідально заявляю, як глава Спілки журналістів Севастополя, що жоден журналіст не загинув, нікого не викрадають і, якщо ви в цьому сумніваєтеся, то можемо після цієї дискусії поговорити в кулуарах, і я можу вам надати відповідну документацію», – сказав він.

При цьому севастополець наголосив на тому, що важко отримати візу до країн Європи для жителів анексованого Криму, назвавши це обмеженням «права на пересування» і подякував «відповідні структури ОБСЄ та Австрії» за допомогу в отриманні візи.

Також пан Горбачов запросив присутніх відвідати анексований Севастополь, щоб вони могли «на місці переконатися, як ми живемо, чим займаємося».

Спікер українського МЗС Мар'яна Беца повідомила, що українське зовнішньополітичне відомство має намір уточнити інформацію у представників ОБСЄ, як житель анексованого Севастополя Сергій Горбачов отримав візу на в'їзд в Австрію і як його зареєстрували організатори конференції.

За інформацією «Крим.Реалії», Сергій Горбачов – військовий пенсіонер, колишній співробітник газети Чорноморського Флоту Росії «Флаг Родины», капітан 1 рангу запасу.

Нагадаємо, конференція ОБСЄ «Свобода ЗМІ в умовах нестабільності», проходить у Відні 19-20 червня. Увага учасників, крім іншого, зосереджено на російській пропаганді в контексті конфлікту в Україні, свободи ЗМІ та безпеки журналістів.

Під час конференції ОБСЄ Мар'яна Беца розповіла про утиски свободи слова Росією в анексованому Криму і на Донбасі та закликала Росію припинити переслідування українських журналістів Миколи Семени і Романа Сущенка.

Журналістка ВВС Кейт Ейді наголосила на недобросовісній роботі медіа, поширенні фейків та дала колегам професійні поради.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1963
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду