Вінницька газета «33 канал»  програла суд депутату облради щодо дифамації

Вінницька газета «33 канал» програла суд депутату облради щодо дифамації

19 Червня 2017
6277
19 Червня 2017
13:50

Вінницька газета «33 канал» програла суд депутату облради щодо дифамації

6277
Вінницький міськсуд частково задовольнив позовні вимоги депутата облради від Радикальної партії Сергія Кривешко. Інформація, опублікована в газеті «33 канал» в квітні 2016-го, визнана недостовірною і «такою, що порочить честь, гідність та ділову репутацію» позивача
Вінницька газета «33 канал»  програла суд депутату облради щодо дифамації
Вінницька газета «33 канал»  програла суд депутату облради щодо дифамації

Про це повідомляє видання «Реал».  

Після публікації «Як в області президента утворилася "ширка" із БПП, Опоблоку, радикалів та "Самопоомчі" з аграріямі» пан Кривешко подав відповідний позов як на дві громадські організації, які є засновниками газети «33 канал», так і на депутата від «Свободи» Андрія Вигонюка і депутата від «Батьківщини» заступника головного редактора газети Тетяну Редько, які розмістили інтернет-версію газетної публікацію на «своїх» сторінках у Facebook.

Зазначено, що голова фракції Радикальної партії був обурений, що його обмовили колеги по депутатському корпусу.

В результаті суд відмовив у позовних вимогах до пані Редько та пана Вигонюка, оскільки відсутні факти, які підтверджують, що саме вони ведуть сторінки в соцмережі під «своїми» профілями. Разом з тим, задоволені вимоги до «33 каналу». Тому ГО «Центр захисту журналістів» та «Вінницьку обласна асоціацію редакторів», як засновників, зобов'язали опублікувати в своїй газеті спростування інформації, опублікованої більше року тому.

Також суд вирішив стягнути з цих організацій на користь депутата Кривешка 10 тис грн моральної компенсації і 3,1 тис грн компенсації за судові витрати. Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку.

Раніше позивач заявляв, що «всі отримані від «33 каналу» гроші», тобто 13,1 тис грн він передасть на лікування онкохворих вінницьких дітей.

Нагадаємо, у 2009 році суд зобов’язав вінницьку газету «33-й канал» компенсувати 157 тис. гривень моральної шкоди Григорію та Ігорю Калетникам

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6277
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду