Юрій Павленко: Робота по захисту інформпростору недостатня, але є прогрес

Юрій Павленко: Робота по захисту інформпростору недостатня, але є прогрес

15 Червня 2017
1493
15 Червня 2017
16:50

Юрій Павленко: Робота по захисту інформпростору недостатня, але є прогрес

1493
Член Комісії Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Юрій Павленко вважає, що дій органів центральної влади у питанні захисту інформаційного простору країни недостатньо. Натомість, за його словами, діяльність місцевих органів влади в цьому напрямку покращилась
Юрій Павленко: Робота по захисту інформпростору недостатня, але є прогрес
Юрій Павленко: Робота по захисту інформпростору недостатня, але є прогрес

Таку думку він висловив під час виїзного засідання Комітету свободи слова у Краматорську Донецької області 15 червня 2017 року.

Зокрема, пан Павленко похвалив діяльність комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Міністерстві інформаційної політики України щодо розвитку мовлення в зоні проведення АТО та на території Криму. За його словами, вона стала більш скоординованою та стала органом, який швидко реагує на виклики. Але, на його думку, необхідна також присутність представників Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики, тому що «деякі рішення потребують змін законодавства».

«Рік тому ми шукали проблеми на Донбасі, а цього року ми шукаємо вирішення цих проблем. На мою думку, є три основні проблеми: нам необхідно працювати щодо посилення сигналу українських мовників і центральна влада має допомогти добудувати всю необхідну інфраструктуру. А саме – 200-метрову вежу в Покровську. Ще одна проблема – блокування ворожого сигналу (це питання заслухали в закритому режимі 14 червня). Третя – це контент, тому що людям хочеться чути більше про їхні проблеми і про те, як вони мають бути вирішені», – сказав пан Павленко.

Нагадаємо, міський голова міста Покровська (Донецька область) Руслан Требушкін запевнив, що земельна ділянка для будівництва нової 200 метрової телевежі буде виділена найближчим часом.

Будівництво нової щогли в Покровську висотою 200 метрів замість існуючої в 69 метрів, а також придбання та встановлення нових цифрових передавачів стандарту DVB-T2 вздовж «лінії розмежування» на Донеччині було погоджено під час робочої наради в Донецькій облдержадміністрації на початку червня.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1493
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду