Леонід Парфьонов заявив, що йому не висували конкретних пропозицій щодо праці в Україні

Леонід Парфьонов заявив, що йому не висували конкретних пропозицій щодо праці в Україні

4 Червня 2017
2060
4 Червня 2017
16:03

Леонід Парфьонов заявив, що йому не висували конкретних пропозицій щодо праці в Україні

2060
Російський журналіст, автор і ведучий програми «Намедни» Леонід Парфьонов заявив, що не зміг би працювати в Україні журналістом через те, що не знає української ситуації.
Леонід Парфьонов заявив, що йому не висували конкретних пропозицій щодо праці в Україні
Леонід Парфьонов заявив, що йому не висували конкретних пропозицій щодо праці в Україні

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу «112 Україна».

Багато російських журналістів працює в Україні, але Леонід Парфьонов заявив, що ніколи не розглядав для себе такий варіант, тому що не знає української ситуації.

«Я звик працювати в умовах, коли для мене все є зрозумілим і рідним і я можу про це судити зі знанням справи і розумію це в чомусь краще, ніж моя аудиторія. Тут би я опинявся у зовсім для себе чужій... Тут зі мною колись заговорювали, але нічого конкретного і ніколи до пуття й не пропонувалося. Та і я думаю, що нічого доброго не вийшло б. Я стосовно себе кажу: я нітрохи не засуджую і не хвалю тих, хто для себе вибрав ось таку кар'єру», - сказав журналіст.

Водночас він заявив, що йому не надходило пропозицій працювати на Кремль: «Ні, не надходило і таких пропозицій. Я працюю на себе, на свій інтерес, свої уявлення. Я себе, напевно, цим розбестив, що вже стільки років займаюся тільки тим, що мені цікаво і що мені хочеться робити. І в цьому сенсі працювати на когось я б, напевно, і не зміг. Вже тепер пізно придумувати себе іншого».

Леонід Парфьонов також підкреслив, що українців не повинна хвилювати думка росіян про події в Україні. Про це він сказав, відповідаючи на питання:  «Який би ви могли дати заголовок для сюжету в програмі "Намедни" про нинішню ситуацію в Російській Федерації і чому?».

«Це не можна робити імпровізацією. Так не виходить. Якщо б це була робота, на це у мене не йшли б роки. Одним помахом це не виходить. Крім того, у мене тут питають, і у мене це викликає подив: про якесь ставлення до російсько-українських відносин і, взагалі, дати якусь оцінку росіянина українській ситуації. Я не розумію, чому взагалі моя думка (і взагалі будь-якого росіянина) повинна хвилювати вас. Ви ж дієте, виходячи зі своїх інтересів, а не з того, як поставиться до цього Кремль або приватна російська особа. Тому я не дуже великий майстерник відповідати на такі запитання», - сказав телеведучий.

Нагадаємо, російський журналіст, ведучий Леонід Парфьонов презентує в Україні другу частину документальної трилогії «Російські євреї. Фільм другий. 1918-1948», створеної за підтримки Genesis Philanthropy Group. Тур по Україні пройде з 1 по 9 червня в Одесі, Києві, Львові, Дніпрі та Харкові.

Ім’я Леоніда Парфьонова у Росії внесено до списку так званих «ворогів народу», «п’ятої колони».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2060
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду