У Дніпрі чоловік покусав співробітника сайту «Інформатор»

У Дніпрі чоловік покусав співробітника сайту «Інформатор»

25 Травня 2017
1208
25 Травня 2017
14:17

У Дніпрі чоловік покусав співробітника сайту «Інформатор»

1208
24 травня у Дніпрі до редакції ІА «Інформатор» увірвалися двоє людей з погрозами, в результаті бійки постраждав один з операторів інформагентства.
У Дніпрі чоловік покусав співробітника сайту «Інформатор»
У Дніпрі чоловік покусав співробітника сайту «Інформатор»

Про це пише Інститут масової інформації (ІМІ).

Як повідомляється, чоловік та його матір вимагали від журналістів спростування інформації про те, що він, за попередньою інформацією правоохоронців, знаходився у стані наркотичного сп’яніння під час затримання поліцейськими.

«В цей день редакція опублікувала відео затримання порушника правил дорожнього руху, який намагався перетнути Новий міст, де зараз ведуться ремонтні роботи та рух заборонено для будь-якого транспорту, окрім громадського. Порушник проігнорував вимогу поліцейських про зупинку та намагався втекти. І лише коли поліцейські перекрили йому дорогу, зупинився», – пише ІМІ.

Патрульні повідомили журналістам, що, за попередньою інформацією, водій знаходився у стані наркотичного сп’яніння та відмовився від медичного огляду. Цього ж дня, рішенням Соборного суду міста Дніпра, водія позбавили водійських прав строком на три місяці.

Після публікації матеріалу, близько 17:20, у редакцію увірвався порушник вже разом із матір’ю.  

«Вони погрожували, кричали, матюкалися. Вони вимагали від нас спростування інформації про те, що він, попередньо, знаходився у стані наркотичного сп’яніння. Але ж ми отримали цю інформацію від поліцейських», прокоментувала інцидент ІМІ редакторка сайту «Інформатор» Дар’я Калиновська.

Під час сварки чоловік наблизився до операторки сайту Вікторії Машкіної та почав погрожувати. Інший оператор, Євген Вагнер, намагався заблокувати чоловіка захватом ззаду. Обидва впали на підлогу.

«Наш оператор намагався його заблокувати, бо він надто близько підійшов до операторки. А чоловік почав битися та вкусив нашого оператора за руку. Ми викликали поліцію», – розповіла пані Калиновська.

За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 345-1 «Погроза або насильство щодо журналіста» Кримінального кодексу України.

Фото – «Інформатор»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1208
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду