Грицак: СБУ не припускалася помилок при вилученні відео у справі Шеремета

Грицак: СБУ не припускалася помилок при вилученні відео у справі Шеремета

25 Травня 2017
1314
25 Травня 2017
13:06

Грицак: СБУ не припускалася помилок при вилученні відео у справі Шеремета

1314
Глава Служби безпеки України (СБУ) Василь Грицак запевняє, що співробітники СБУ вилучали диски лише за однією адресою в рамках розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета та передали їх до Національної поліції, помилки в слідстві, про які раніше сказав генпрокурор Юрій Луценко, спецслужби не стосуються.
Грицак: СБУ не припускалася помилок при вилученні відео у справі Шеремета
Грицак: СБУ не припускалася помилок при вилученні відео у справі Шеремета

Про це голова він повідомив журналістам у Києві сьогодні, 25 травня, пише «Інтерфакс-Україна».

«Ми вилучали за окремим дорученням слідчого 4 жорстких дисків за однією адресою. І ці 4 жорстких диска були передані до Нацполіції без жодних втручань у них. Тому про помилки, які були виявлені (в слідстві), будь ласка, запитуйте у генпрокурора. До нас жодних звернень з цього приводу не надходило», – сказав пан Грицак.

Він зазначив, що «не знає, що мав на увазі генеральний прокурор», коли повідомив, що слідство не мало того відео з камери спостереження, яке здобули журналісти «Слідства.Інфо»: «Не знаю, що мав на увазі генеральний прокурор, але у нас була зустріч як з громадськими активістами, так і з керівництвом Національної поліції і Генпрокуратури».

За його словами, на цій зустрічі були присутні троє журналістів, які проводили розслідування, перший заступник і керівник Нацполіції.

«На пряме запитання "Що ми зробили не так, чи передали ми хоч один матеріал з якимось спотворенням, виправленням... зі слідами роботи Служби безпеки", Князєв (голова Нацполіції Сергій Князєв – ред.) відповів..."Ні, ви передали все добре», – розповів про подробиці зустрічі пан Грицак.

Нагадаємо, напередодні генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що офіційне слідство, яке розслідує вбивсто журналіста Павла Шеремета, не мало того відео з камери спостереження, яке здобули журналісти «Слідства.Інфо».

Нагадаємо, 10 травня журналісти «Слідства.Інфо» та OCCRP презентували  фільм «Вбивство Павла» про свого колегу Павла Шеремета. У фільмі, зокрема, повідомляється, що Національна поліція не допитувала кількох можливих свідків убивства журналіста Павла Шеремета, які можуть мати стосунок до Служби безпеки України. 

11 травня голова Національної поліції України Сергій Князєв зібрав усю слідчу групу Нацполіції у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета. За словами Князєва, Нацполіція приєднала розслідування журналістів до матеріалів справи.

Згодом міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що МВС викликає на допит авторів фільму-розслідування «Вбивство Павла» й Ігоря Устименка. 15 травня колишній співробітник СБУ з'явився на допит в Нацполіцію.

Петро Порошенко заявив, що вважає незаконним створення окремого підрозділу в Адміністрації Президента, який буде розслідувати вбивство Павла Шеремета паралельно із Національною поліцією, і закликав журналістів почекати разом результатів розслідування.

Автори фільму-розслідування «Вбивство Павла» Ганна Бабінець та Дмитро Гнап зустрічалися з головою Нацполіції Сергієм Князєвим по справі вбитого журналіста Павла Шеремета.

У Національній поліції України (Нацполіції) відмовились повідомити, чи вилучали співробітники СБУ відеозаписи з камер спостереження по вулиці Франка у справі вбитого журналіста Павла Шеремета, зіславшись на таємницю слідства.

19 травня відбулася також зустріч президента Петра Порошенка з журналістами Дмитром Гнапом, Севгіль Мусаєвою і Михайлорм Ткачем.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1314
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду